Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1915 Φεβρουάριος 12
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ι.Ταυλάριου προς τον Ε.Ρέπουλη σχετικά με τις προσπάθειες των Ιταλών για αφομοίωση των Ελλήνων κατοίκων της Δωδεκαννήσου.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Φεβρουάριος 12
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 11
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Κάλυμνος ,   Μικρά Ασία
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Εκθέτει τις προσπάθειες των Ιταλών για την αφομοίωση του λαού της Δωδεκαννήσου. Αναφέρεται στη διενέργεια εκλογών Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, με σκοπό να τοποθετηθούν σε θέσεις εξουσίας όργανα των Ιταλών. Αναφέρεται επίσης στο σχέδιο για την απέλαση των προσφύγων που κατέληξαν από τη Μ.Ασία στην Κάλυμνο, προκειμένου να μην ενισχυθεί ο ελληνικός πληθυσμός.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ταυλάριος , Ιπποκράτης
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ρέπουλης, Εμμανουήλ- Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας- 1863-1924
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023