Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1915 Μάρτιος 17
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον Υπουργό Γ.Χρηστάκη-Ζωγράφο σχετικά με το ζήτημα των αξιώσεων της Βουλγαρίας περί παραχωρήσεων επί της Ελληνικής Μακεδονίας.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Αθήνα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Μάρτιος 17
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 12
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Σχέδιο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται σε ανακοινωθέν της κυβέρνησης του Δ.Γούναρη το οποίο υπαινίσεται οτι η κυβέρνηση Ε.Βενιζέλου δεν αντιτάχθηκε στις αξιώσεις της Βουλγαρίας για παραχωρήσεις επί της Ελληνικής Μακεδονίας. Αναφέρει οτι η κυβέρνησή του απέκρουσε κάθε απαίτηση για παραχωρήσεις και οτι για την αντιμετώπιση του βουλγαρικού κινδύνου σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ουδετερότητα έπρεπε να εξεταστεί η περίπτωση παραχωρήσεων στη Βουλγαρία υπό προϋποθέσεις. Αναφέρει τους όρους, που ανέφερε σε επιστολή του προς το Βασιλιά Κωνσταντίνο, υπό τους οποίους δεν θα δίσταζε να κάνει παραχωρήσεις στη Βουλγαρία, αν δεν υπήρχε άλλος τρόπος αντιμετώπισης του βουλγαρικού κινδύνου. Τονίζει οτι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Ζωγράφος, Γεώργιος Χρηστάκης, Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Γούναρης, Δημήτριος, Πρωθυπουργός της Ελλάδας (1867-1922) ,   Βουλγαρία ,   Κωνσταντίνος Α' Βασιλιάς των Ελλήνων 1868-1923
Τοπικά Στοιχεία