Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1930 Ιούλιος 1
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Νομάρχη Κέρκυρας προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τη δυσμενή κομματική ατμόσφαιρα για την Κυβέρνηση στην Κέρκυρα.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κέρκυρα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1930 Ιούλιος 1
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στη δυσμενή κομματική ατμόσφαιρα για την κυβέρνηση στην Κέρκυρα και οτι σε περίπτωση κομματικής ανωμαλίας η αστυνομία είναι ανεπαρκής και η κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει μόνο στο Φρουραρχείο, αν η υπηρεσία δεν ανατεθεί σε φρούραρχο με μη δημοκρατικά φρονήματα. Προτείνει το Φρουραρχείο Κέρκυρας να μεταβληθεί σε μόνιμο και να τοποθετηθεί ο νυν φρούραρχος, αντισυνταγματάρχης Καλλονάς.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Νομάρχης Κέρκυρας
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Φρουραρχείο Κέρκυρας ,   Καλλονάς, αντισυνταγματάρχης
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023