Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1902 Μάιος 9
Δίκαιο Αστικό Οικονομική οφειλή Οικονομικές σχέσεις Εμπόριο Εισαγωγικό
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Αγωγή περί κύρους απαιτήσεως και κύρους κατασχέσεως του γραφείου "Πασχάλ. Αλπέρτ και υιός" κατά της οφειλέτριας εμπορικής εταιρείας "Υιοί αδελφών Ζιρώ" (Les fils de Giraud Freres" και κατά του τρίτου του υποκαταστήματος της Τράπεζας Αθηνών σχετικά με οικονομική υπόθεση (οφελή).
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1902 Μάιος 9
Περίληψη Αναφέρει ότι μετά από συμφωνία ο αντίδικος πούλησε στον ενάγοντα 500 σακιά αλεύρι Γαλλίας, τα οποία θα έρχονταν σε πέντε αποστολές από τη Μασσαλία. Οι τέσσερις αποστολές έγιναν εμπρόθεσμα, η πέμπτη ήταν εκπρόθεσμη. Εξηγεί ότι ζημιωθήκε γιατί η καθυστέρηση είχε ως αποτέλεσμα και να παραμένουν απούλητα στο τελωνείο Χανίων και η τιμή πώλησης να είναι μικρότερη. Καλεί την Τράπεζα Αθηνών να δηλώσει πόσα χρήματα κατέχει εις χείρας της ή θα κατάσχει που ανήκουν στον αντίδικο και εξοφληθεί από τον αντίδικο και την Τράπεζα τα αντίστοιχα ποσά.
Θέματα Δίκαιο Αστικό ,   Οικονομική οφειλή ,   Οικονομικές σχέσεις ,   Εμπόριο Εισαγωγικό
Λέξεις Κλειδιά Άλευρα
Τύπος Δικαστηρίου Ειρηνοδικείο Χανίων
Κύρια Υπευθυνότητα (Δικηγόρος-Συμβ/φος) Πλουμιδάκης Χαράλαμπος Θ.
Ενάγων "Πασχάλ Αλμπέρτ και υιός"
Εναγόμενος "Υιοί αδελφών Ζιρώ"
Έκταση Εγγράφου 6
Σημειώσεις Το γραφείο παραγγελιών "Πασχάλ. Αλπέρτ και υιός" (με έδρα τα Χανιά) εκπροσωπείται από τα ομόρρυθμα μέλη του Πασχάλ Αλμπέρτ και Λεών Αλμπέρτ και η οφειλέτρια εμπορική εταιρεία (με έδρα τη Μασσαλία) από τον Α. Ζιρώ. Η Τράπεζα Αθηνών (με έδρα τα Χανιά) από τον διευθυντή της Ανδρέα Μάστρακα.
Τοπικά Στοιχεία