Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1892 Σεπτέμβριος 10
Δίκαιο Αστικό Οικονομικές σχέσεις Κατάσχεση
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Αγωγή περί κύρους κατάσχεσης της Χριστιανικής Δημογεροντίας Χανίων κατά Ιωάννη Σερβάκη και των τρίτων Νικολάου Νικολαΐδη και Ιωάννη Κοκοτσάκη, η οποία αφορά εξόφληση χρηματικού ποσού.
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1892 Σεπτέμβριος 10
Περίληψη Αναφέρει ότι, αφού διαπιστώθηκε έλλειμμα στο ταμείο της Δημογεροντίας το οποίο παραδέχτηκε ο ταμίας Ιωάννης Ν. Στεφανίδης, η Δημογεροντία έκανε αγωγή κατα του ταμία και των αλληλέγγυων συνυπόχρεων εγγυητών του Ιωάννη Σερβάκη και Ανδρέα Στεφανίδη αιτούμενη την εξόφληση του ποσού. Και προς εξασφάλιση της απαίτησής της επέβαλε εις χείρας των τρίτων Νικολάου Νικολαΐδη και Ιωάννη Κοκοτσάκη κατασχετήριο για ποσίο που οι τελευταίοι οφείλουν στον Ι. Σερβάκη.
Θέματα Δίκαιο Αστικό ,   Οικονομικές σχέσεις Κατάσχεση
Τύπος Δικαστηρίου Πρωτοδικείο Χανίων
Κύρια Υπευθυνότητα (Δικηγόρος-Συμβ/φος) Φούμης, Πέτρος- Δικαστής - Δικηγόρος
Ενάγων Χριστιανική Δημογεροντία Χανίων
Εναγόμενος Σερβάκης Ιωάννης ,   Νικολαΐδης Νικόλαος ,   Κοκοτσάκης Ιωάννης
Έκταση Εγγράφου 4
Σημειώσεις Η Χριστιανική Δημογεροντία Χανίων αντιπροσωπεύεται από τον πρόεδρό της Νικηφόρο Ζαχαριάδη επίσκοπο Κυδωνίας και Αποκορώνου και τα μέλη Βαρδή Γιαννακάκη και Νικόλαο Μαυροδημητράκη και είναι διαχειρίστριας και εκπρόσωπος της μοναστηριακής περιουσίας των Ιερών Σταυροπηγιακών Μονών "Κυρίας των Αγγέλων ή Γουβερνέτου", "Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων", "Ζωοδόχου Πηγής" και "Οδηγήτριας Γωνιάς". Την αγωγή υπογράφουν και άλλοι δύο πληρεξούσιοι της ενάγουσας [Σκουλάς].
Τοπικά Στοιχεία