Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1903 Νοέμβριος 7
Δίκαιο Αστικό Δίκαιο Εμπορικό Εμπόριο Μεταφορές Οικονομικές σχέσεις Αγροτική παραγωγή
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Απόφαση (αριθμός Πρωτ. 378/απόφ. 836) του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης μεταξύ του ενάγοντος Ανδρέα Ιωσήφ Ραμπαλιάτη και της εναγόμενης ομόρρυθμης εμπορικής εταιρίας με την επωνυμία «Σταματάκης και Σφακιανάκης» σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη φόρτωση του πλοίου του Ραμπαλιάτη.
Τόπος Ρέθυμνο
Χρονολογία 1903 Νοέμβριος 7
Περίληψη Αναφέρει ότι υποχρεώνει τον Εμμανουήλ Σφακιανάκη να δώσει όρκο ενώπιον του Πρωτοδικείου Ηρακλείου σχετικά με το χρηματικό ποσό που έλαβε από τράπεζα [Φιλιάλε] της Τεργέστης, με τη φόρτωση του εμπορεύματος (χαρούπια), τον μισθό του πληρώματος, τα έξοδα και τον ναύλο του πλοίου και χρήματα που δαπάνησε για τον πλοίαρχο Μπονσινιόρι.
Θέματα Δίκαιο Αστικό ,   Δίκαιο Εμπορικό ,   Εμπόριο Μεταφορές ,   Οικονομικές σχέσεις ,   Αγροτική παραγωγή
Τύπος Δικαστηρίου Πρωτοδικείο Ρεθύμνης
Ενάγων Ραμπαλιάτης, Ιωσήφ
Εναγόμενος Σταματάκης ,   Σφακιανάκης Εμμ.
Έκταση Εγγράφου 6
Σημειώσεις Μέλη του δικαστηρίου ο δικαστής Φραντζής Φραντζεσκάκης (εισηγητής), οι Νικόλαος Παπαδάκης και Ματθαίος Γιαμαλάκης και οι πάρεδροι του Ιταλικού Προξενείου στο Ρέθυμνο Πέτρος Ταταράκης (υποπρόξενος) και Νικόλαος Κορωνάκης. Παραγγέλλεται να επιδοθεί στον πληρεξούσιο της εναγόμενης εταιρίας, δικηγόρο Μίνωα Πετυχάκη. Ο πληρεξούσιος του παραγγέλοντος Ανδρέου Ιωσήφ Ραμπαλιάτη: Γεωρ. Αθανασάκης δικηγόρος.
Τοπικά Στοιχεία