Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1912 Μάιος 8
Ενέργεια Ηλεκτρισμός Ενέργεια Φωτισμός Γλώσσα Μετάφραση Τύπος Δωρεές Δημοτική Διαχείριση Δήμοι Πιστοποιητικά, Βεβαιώσεις, Αιτήματα, Βοηθήματα, Συντάξεις Δημοτολόγιο Δημοτικά ζητήματα Αποζημιώσεις Δημοτών Δημοτικά Ζητήματα-- Μισθοδοσία-Αντιμισθία προσωπικού Δημοτικά ζητήματα-- Χωροταξία- Πολεοδομία- Ρυμοτομία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν Συνεδριάσεως της Ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
Αριθμός Πρακτικού 11
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1912 Μάιος 8
Λέξεις – Κλειδιά Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ,   Επιτροπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ,   Εκλογές ,   Δημοτική Αγορά (Χανιά) ,   Δημοτικός Κήπος (Χανιά)
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής 69) Καταρτίζεται Επιτροπεία (Αντ. Μουντάκης, Ιω. Μάντακας, Στυλ. Μπιτσάκης, Αλ. Καλεμικιαράκης, Ιω. Βαμβακάς) για τη μελέτη των προτάσεων του Ορφανίδη σχετικά με το νέο σύστημα ηλεκτροφωτισμού, που βασίζεται στο λεγόμενο πτωχό αέριο. 70) Εγκρίνεται η μετάφραση στη γαλλική γλώσσα των ψηφισθέντων σχεδίων συμβάσεων και χορηγείται στον Δήμαρχο το δικαίωμα να τις προκηρύξει και να προκαλέσει προτάσεις στη βάση αυτών των συμβάσεων. Ψηφίζεται σχετική πίστωση για τα έξοδα της μετάφρασης και της δημοσίευσης της προκήρυξης στις Κρητικές εφημερίδες κα ορίζεται επιτροπή για την κατάρτιση της διακήρυξης των συμβάσεων. 71) Χορηγείται δωρεά 200 δρχ. στον γραμματέα του Δ.Σ. Δημ. Ξανθουδάκη για έκτακτη εργασία. 72) Ακυρώνονται τα πρακτικά της πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση τεσσάρων καταστημάτων στο Καλεκαπισί. 73) Απορρίπτεται η ένσταση του Γεωργίου Ξενουδάκη, κατοίκου Γαλατά, κατά της εκλογής του Νικολ. Ρίτζη ή Σταυρουλάκη ως ενοριακού επιτρόπου της κοινότητας Γαλατά. 74) Παραπέμπονται στην Επιτροπεία του Δ.Σ. οι ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των εκλογών για ενοριακούς επιτρόπους και αντιπροσώπους της κοινότητας Μουρνιών. 75) Ανατίθεται στην επιτροπεία της Αγοράς η παραλαβή της πετρελαιομηχανής προς άντληση νερού από το πηγάδι του δημοτικού κήπου. 76) Γίνεται δεκτή η αίτηση του Ιωάννη Σπανδωνή, λοχαγού του ελληνικού Πεζικού και κατοίκου Χανίων, για την εγγραφή των ανήλικων τέκνων του Κωνσταντίνου και Μαρίας στο Δημοτολόγιο του Δήμου Χανίων. 77) Γίνται δεκτή η αίτηση του Ιωανν. Παπαδογιάννη, εκμισθωτή του δημοτικού φόρου κατά τα έτη 1909 και 1910, για αποζημίωσή του, επειδή ζημιώθηκε αποδεδειγμένα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκμίσθωσης. 78) Γίνεται δεκτός ο πίνακας, που κατάρτισε ο Δημαρχιακός Πάρεδρος, ο οποίος περιλαμβάνει τους υπόχρεους ιδιοκτήτες για την πληρωμή της αντιμισθίας του τέως αγροφύλακα Σταλού Παναγ.- Γ. Κτιστάκη. 79) Αποφασίζεται να λυθεί συμβιβαστικά η υπόθεση Σαράντου Γ. Ορφανουδάκη (κατάληψη κτημάτων του και καταστροφή δέντρων του για την προέκταση της οδού από την πλατεία Φούρνου ως την Αγία Φωτεινή Χαλέπας) και να καταβάλει ο Δήμος στον αιτούντα 50 δρχ. 80) Απορρίπτεται η αίτηση του Αντ. Λαζαρίδου για μεταρρύθμιση του σχεδίου της πόλης ως προς την προέκταση της οδού της νέας συνοικίας Μαζαλή, η οποία καταστρέφει την περιουσία του. 81) Συνιστάται στον Δήμαρχο να υποδείξει στο μηχανικό του Δήμου ότι οφείλει να ασχοληθεί με την κατάρτιση του σχεδίου της πόλης και της Χαλέπας.
Δήμαρχος Μουντάκης, Εμμανουήλ
Πρόεδρος Συμβουλίου - Επιτροπής Φούμης Γεώργιος Μ.
Γραμματέας Συμβουλίου - Επιτροπής Ξανθουδάκης Δημήτριος Στ.
Μέλη Συμβουλίου - Επιτροπής Γαγανάκης, Ιωάννης ,   Μάνδακας, Ιω. ,   Μητσοτάκης, Κυριάκος ,   Μουντάκης, Αντώνιος ,   Μπιτσάκης, Στυλιανός ,   Ναξάκης, Κυριάκος ,   Νικηφοράκης Θεοφ. ,   Σγουράκης, Σαράντης ,   Χαριτάκης, Χαρίλαος ,   Καλεμικιαράκης Αλεξ. ,   Κρούγερ, Μαξ. ,   Μαλανδράκης, Παύλος ,   Μαρκουλάκης, Λεων. ,   Σφακιανάκης, Μιχ.
Θέματα Ενέργεια Ηλεκτρισμός ,   Ενέργεια Φωτισμός ,   Γλώσσα ,   Μετάφραση ,   Τύπος ,   Δωρεές ,   Δημοτική Διαχείριση ,   Δήμοι Πιστοποιητικά, Βεβαιώσεις, Αιτήματα, Βοηθήματα, Συντάξεις ,   Δημοτολόγιο ,   Δημοτικά ζητήματα Αποζημιώσεις Δημοτών ,   Δημοτικά Ζητήματα-- Μισθοδοσία-Αντιμισθία προσωπικού ,   Δημοτικά ζητήματα-- Χωροταξία- Πολεοδομία- Ρυμοτομία
Σελίδες 20
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Τοπικά Στοιχεία