Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1889 Μάρτιος 18
Δίκαιο Αστικό Οικονομική οφειλή Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Αγωγή Χασάν Καουρζαδέ, εμπόρου και κατοίκου Χανίων κατά Αζιζές Μεχμέτ πασσαδοπούλας, χήρας Αχμέτ Γιαβέρ Ρεσίτ πασσαζαδές, κατοίκων Χαλέπας κατά τρίτου Αρίφ Μπιτσαξάκη, συμβολαιογράφου και κατοίκου Χανίων, η οποία αφορά οικονομική υπόθεση (εξόφληση ποσού).
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1889 Μάρτιος 18
Περίληψη Αναφέρει ότι η αντίδικος οφείλει χρήματα στον ενάγοντα και ότι ο τρίτος Αρίφ Μπιτσαξάκης είναι κάτοχος ποσού, που ανήκει στην οφειλέτρια και το οποίο κατάθεσε στην Ορφανική Τράπεζα, προκειμένου να πληρωθεί το χρέος προς τον ενάγοντα. Εξηγεί για ποιο λόγο η αντίδικος αρνείται να πληρώσει το ποσό και ως εκ τούτου ο ενάγων κατάσχει εις χείρας του τρίτου το ποσό που του χρωστάει η αντίδικος.
Θέματα Δίκαιο Αστικό ,   Οικονομική οφειλή ,   Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές
Τύπος Δικαστηρίου Πρωτοδικείο Χανίων
Κύρια Υπευθυνότητα (Δικηγόρος-Συμβ/φος) Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
Ενάγων Καουρζαδέ, Χασάν
Εναγόμενος Πασσαδοπούλα Αζιζέ Μεχμέτ ,   Μπιτσαξάκης Αρίφ
Έκταση Εγγράφου 5+2
Σημειώσεις Στο ίδιο τεκμήριο επισυνάπτεται και το Κατασχετήριο (σελίδες 2) με ίδια χρονολογία του Χασάν Καουρζαδέ κατά Αζιζές Μεχμέτ πασσαδοπούλας, χήρας Αχμέτ Γιαβέρ Ρεσίτ πασσαζαδές, σύμφωνα με το οποίο προς εξασφάλιση της απαίτησής του από την αντίδικο οφειλέτρια κατάσχει εις χείρας του τρίτου συμβολαιογράφου Αρίφ Μπιτσαξάκη το ποσό που του ανήκει στην αντίδικο και έχει κατατεθεί στην Ορφανική Τράπεζα.
Τοπικά Στοιχεία