Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1899 Δεκέμβριος 14
Δημοτικά ζητήματα
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αριθμός Πρακτικού 65
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1899 Δεκέμβριος 14
Λέξεις – Κλειδιά Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής Απόφαση αρ. 144: Αποφασίζεται παμψηφεί, ύστερα από πρόταση του Δημαρχεύοντος, να χορηγηθεί στον Γ. Αντωνακάκη, Γραμματέα της Δημαρχίας, και στον Ιωάννη Βιριράκη, Υπογραμματέα της Δημαρχίας, έκτακτη αμοιβή 300 φράγκων για έκτακτες εργασίες που πρόσφεραν από το Νοέμβριο του 1898 μέχρι Δεκέμβριο 1899. Χορηγείται η αναγκαία έκτακτη πίστωση για την πληρωμή του ποσού αυτού και ορίζεται να διανεμηθεί σε μερίδια ανάλογα με το μισθό τους. [Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Θ. Αντωνακάκης αναλαμβάνει και πάλι την τήρηση των πρακτικών μετά την απόφαση υπ' αρ. 144 που τον αφορά. Τον είχε αντικαταστήσει, μόνο για τη συνεδρίαση αυτή, ο Υπογραμματέας της Δημαρχίας Ιωάννης Κ. Κονταδάκης.] Απόφαση αρ. 145: Το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει τις ενέργειες του Δημαρχεύοντος σχετικά με τη διευθέτηση της σκάλας του σπιτιού της Χρυσής Λεων. Κωστάκη στην οδό Ποτιέ και σχετικά με την αγορά του τριγωνικού χώρου που ανήκει στον Στέφανο Κνιθάκη. Απόφαση αρ. 146: Γίνεται δεκτή η πρόταση του Δημαρχεύοντος και εγκρίνεται ποσό 580,30 φράγκων από την πίστωση για το φωτισμό της πόλης, για να χρησιμοποιηθεί για έξοδα παράστασης του Δήμου Χανίων. Απόφαση αρ. 147: Αποφασίζεται κατά πλειοψηφία να γίνει δεκτή τροποποιημένη η πρόταση του Δημαρχεύοντος (με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί ένα ποσό από την πίστωση φωτισμού της πόλης για να χρησιμοποιηθεί για έκτακτα έξοδα του Δήμου) και εγκρίνεται να ακυρωθεί από τις δαπάνες φωτισμού ένα ποσό 143,45 φράγκων για να χρησιμοποιηθεί για έκτακτα έξοδα αλλά υπό τον όρο να διακοπεί στο μέλλον κάθε δαπάνη για οποιαδήποτε έκτακτα έξοδα. Απόφαση αρ. 148: Αποφασίζεται παμψηφεί να χορηγηθεί ως βοήθημα υπέρ του αιτούντος Ελληνικού Θιάσου το ποσό που θα εισπραχθεί από το δεκάλεπτο φόρο που έχει επιβληθεί σε κάθε εισιτήριο και αποδίδεται στο Δήμο.
Πρόεδρος Συμβουλίου - Επιτροπής Βαρούχας Νικόλαος
Μέλη Συμβουλίου - Επιτροπής Σαρατσάκης Αρίφ ,   Φούμης, Γεώργιος Μ. ,   Μελιγκουνάκης, Εμίν (Εμμίν)- Βέης ,   Ησυχάκης Μίνως ,   Βεκιλαγασάκης Αλής ,   Συντυχάκης Ρουστέμ
Θέματα Δημοτικά ζητήματα
Σελίδες 6 σελ.
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Σημειώσεις Συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο από τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου, Κριάρη Αριστείδη. Εκτελών χρέη γραμματέως ο υπογραμματέας της Δημαρχίας Χανίων Ιωάννης Κονταδάκης.
Τοπικά Στοιχεία