Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1888 Φεβρουάριος 9
Δίκαιο Αστικό Δάνεια Οικονομία Μισθοδοσία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων σχετικά με την εκδίκαση οικονομικής υπόθεσης (οφειλή δανείου) μεταξύ του ενάγοντος Εμμανουήλ Καβαλλιέρου διερμηνέα του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στα Χανιά και του εναγομένου Αναγνώστη Γογονή επάρχου Κυδωνίας και κατά των τρίτων Κωνσταντίνου Ανθόπουλου πασσά γενικού διοικητή Κρήτης και Ιβραΐμ εφέντη αρχιλογιστή Κρήτης ως αντιπροσώπων του Δημοσίου Κρήτης και Χουσεΐν Καλλιοντζάκη ή Χαμαμτζάκη ταμία Κρήτης και Κωνσταντίνου Φουλάκη εκτελών χρέη ταμία της επαρχίας Κυδωνίας ως θεματοφυλάκων των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων Χανίων και Κυδωνίας.
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1888 Φεβρουάριος 9
Περίληψη Κατά τη συνεδρίαση (αριθμ. 52) του Πρωτοδικείου Χανίων αναφέρεται ότι ο εναγόμενος οφείλει στον ενάγοντα από δάνειο -βάσει χρεωστικού γραμματίου- και αν και του ζήτησε το ποσό, αρνείται να πληρώσει. Προς εξασφάλιση της απαίτησής του ο ενάγων κατέσχε εις χείρας των τρίτων το ήμισυ της οφειλόμενης και μελλοντικής μισθοδοσίας του Αναγνώστη Γογονή. Το δικαστήριο αποφασίζει ερήμην του εναγόμενου, διότι δεν εμφανίστηκε, και εξηγεί αναλυτικά για ποιους λόγους δέχεται εν μέρει την αγωγή του ενάγοντα.
Θέματα Δίκαιο Αστικό ,   Δάνεια ,   Οικονομία Μισθοδοσία
Τύπος Δικαστηρίου Πρωτοδικείο Χανίων
Κύρια Υπευθυνότητα (Δικηγόρος-Συμβ/φος) Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
Ενάγων Καβαλλιέρος, Εμμανουήλ
Εναγόμενος Γογονής Αναγνώστης
Έκταση Εγγράφου 12
Σημειώσεις Πρόεδρος του δικαστηρίου ο Μεχμέτ Δζεβδέ Σπαθάκης. Πληρεξούσιος του Δημοσίου Κρήτης ο Κωνσταντίνος Χριστινάκης. Στο τέλος του τεκμηρίου αναφέρεται ότι ο έγγραφο είναι εκτελεστό και οι κοινοποιήσεις των επιδοτηρίων.
Τοπικά Στοιχεία