Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1888 Φεβρουάριος 3
Οικονομική οφειλή Δίκαιο Αστικό
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων σχετικά με την εκδίκαση οικονομικής υπόθεσης (εξόφληση ποσού μετά από αγορά ξυλείας) μεταξύ του ενάγοντος Νικολάου Μαγκούτσου και του εναγόμενου Μουσταφά Τσιτσάκη.
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1888 Φεβρουάριος 3
Περίληψη Κατά τη συνεδρίαση (Αριθ. πρωτ. 339/αποφ. 22) Πρωτοδικείου Χανίων ως Εμποροδικείου αναφέρεται ότι ο ενάγων υπέβαλε αγωγή επειδή ο εναγόμενος αγόρασε από την εμπορική του εταιρία «Χαϊδούλης και Μαγκούτσος» είδη ξυλείας και δεν εξόφλησε. Αναφέρεται για ποιους λόγους το δικαστήριο κάνει εν μέρει δεκτή την αγωγή του ενάγοντος, ότι υποχρεώνει τον εναγόμενο να πληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό και τον καλεί να αποδείξει με μάρτυρες ότι πλήρωσε χρήματα στον υπάλληλο Νικόλαο Τζινευράκη που εργαζόταν κάποτε στην εταιρεία.
Θέματα Οικονομική οφειλή ,   Δίκαιο Αστικό
Τύπος Δικαστηρίου Πρωτοδικείο ως Εμποροδικείο Χανίων
Κύρια Υπευθυνότητα (Δικηγόρος-Συμβ/φος) Χαϊδούλης, Πάνος- Συμβολαιογράφος, Δικολάβος ,   Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
Ενάγων Μαγκούτσος, Νικόλαος
Εναγόμενος Τσιτσάκης Μουσταφά
Έκταση Εγγράφου 7
Σημειώσεις Πρόεδρος της συνεδρίασης ο δικαστής Μεχμέτ Τζεβδέτ Σπαθάκης. Στο τέλος του τεκμηρίου αναφέρεται ότι ο έγγραφο είναι εκτελεστό και η επίδοσή του.
Τοπικά Στοιχεία