Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1887 Δεκέμβριος 3
Δίκαιο Αστικό Ιδιοκτησία Στρατός Οικονομικές σχέσεις
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Απόφαση του Εφετείου Χανίων σχετικά με την εκδίκαση κτηματικής υπόθεσης (ιδιοκτησία αγρού) μεταξύ του εκκαλούντος Αχμέτ Κουντουράκη και του εφεσιβλήτου Δημοσίου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκπροσωπούμενου στην Κρήτη από τον γενικό διοικητή Κωνσταντίνο Ανθόπουλο και τον αρχιλογιστή Ιμβραΐμ εφέντη.
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1887 Δεκέμβριος 3
Περίληψη Κατά τη συνεδρίαση (αριθμός 270) του Εφετείου Χανίων αναφέρεται ότι ο ενάγων είχε στην κατοχή του αγρό, τον οποίο η στρατιωτική αρχή τον κατέλαβε και τον χρησιμοποίησε για στρατιωτικές ανάγκες. Ζητούσε να του επιδικαστεί η κυριότητα και να το εγκαταλείψουν. Το Πρωτοδικείο απέρριψε την αγωγή και ο ενάγων έκανε έφεση. Αναφέρονται τα αιτήματα των αντιδίκων και για ποιους λόγους το δικαστήριο κάνει δεκτή την έφεση του ενάγοντος.
Θέματα Δίκαιο Αστικό ,   Ιδιοκτησία ,   Στρατός ,   Οικονομικές σχέσεις
Λέξεις Κλειδιά Κρήτη, Οθωμανική κυριαρχία
Τύπος Δικαστηρίου Εφετείο Χανίων
Κύρια Υπευθυνότητα (Δικηγόρος-Συμβ/φος) Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Χαϊδούλης, Πάνος- Συμβολαιογράφος, Δικολάβος ,   Φαρφουράκης, Νεσιμή
Ενάγων Κουντουράκης, Αχμέτ
Εναγόμενος Οθωμανικό Δημόσιο
Έκταση Εγγράφου 8
Σημειώσεις Πρόεδρος της συνεδρίασης ο δικαστής Μιχαήλ Στρατουδάκης. Στο τέλος του τεκμηρίου αναφέρεται ότι ο έγγραφο είναι εκτελεστό και η επίδοσή του.
Τοπικά Στοιχεία