Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1891 Αύγουστος 20
Δίκαιο Αστικό Ιδιοκτησία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Πρακτικό του εισηγητή δικαστή Αντώνιου Σκαμνάκη για την κατάθεση του μάρτυρα Μεχμέτ Λουκάκη στην υπόθεση μεταξύ του Μουσταφά Μπαντουράκη και της Οθωμανικής Ορφανικής Τράπεζας Χανίων, η οποία αφορά τη διαχείριση της περιουσίας του αποβιώσαντος Ταχήρ Μαρουδάκη.
Τόπος Χάνι
Χρονολογία 1891 Αύγουστος 20
Περίληψη Αναφέρει ότι εμφανίστηκαν αφενός ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Σπυρίδων Μοάτσος πληρεξούσιοι του Μουσταφά Μπαντουράκη ως κηδεμόνα της ανήλικης θυγατέρας του Αττικές και αφετέρου ο Χαράλαμπος [Φανδρίδης] πληρεξούσιος του Μεχμέτ Χατζηαχμετάκη ως διευθυντή της Οθωμανικής Ορφανικής Τράπεζας Χανίων και ότι ο μάρτυρας Μεχμέτ Λουκάκης κατέθεσε ότι την περιουσία του αποβιώσαντος Ταχήρ Μαρουδάκη την οποία πήρε και τη διαφέντευε η αδελφή του Σααντέτ χανούμ.
Θέματα Δίκαιο Αστικό ,   Ιδιοκτησία
Τύπος Δικαστηρίου Πρωτοδικείο Χανίων
Κύρια Υπευθυνότητα (Δικηγόρος-Συμβ/φος) Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Μοάτσος, Σπυρίδων- Δικηγόρος ,   Φανδρίδης Χαράλαμπος
Ενάγων Μπαντουράκης, Μουσταφά
Εναγόμενος Χατζή Αχμετάκης, Μεχμέτ
Έκταση Εγγράφου 4
Σημειώσεις Στο τέλος του τεκμηρίου δηλώνεται ότι οι πληρεξούσιοι των διαδίκων λαμβάνουν υπόψη τους την κατάθεση του μάρτυρα Αχμέτ Δολμαδάκη, η οποία έγινε στη σχετική δίκη της Μπιλάλ Σμυρλάκη κατά [Μπενίτ]-Ουλ-Μαλ.
Τοπικά Στοιχεία