Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1892 Ιούνιος 16
Δίκαιο Αστικό Οικονομία Φορολογία Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές Οικονομικές σχέσεις Συνεταιρισμοί
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Αγωγή Μιχαήλ Κατζουράκη κατά Μιχαήλ Βαρβατάκη, Μιχαήλ Μπουλινάκη, Σταμάτιο Τσιράκη και Ιωάννη Πατρικάκη ενώπιον του Πρωτοδικείου Χανίων δικάζοντος και επί εμπορικών υποθέσεων σχετικά με οικονομική υπόθεση.
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1892 Ιούνιος 16
Περίληψη Αναφέρει αναλυτικά την υπόθεση, ότι ο ενάγων εκμίσθωσε τη δεκάτη του ελαίου της οικονομικής περιφέρειας του χωριού Παλαιά Ρούματα και ο Κωνσταντίνος Δουζενάκης τη δεκάτη του χωριού Σπηλιάς. Μετά την ενοικίαση προσέλαβαν συνεταίρους, τους Ν. Στρατηλατάκη, Εμμ. Μπολινάκη, Σταμ. Τσιράκη, Ι. Πατρικάκη, Γ. Τσίχλη, Δ. Πορτοκαλάκη και τον εναγόμενο Μιχ. Βαρβατάκη. Μετά τον καταρτισμό της εταιρίας, έπρεπε να πληρωθούν χρήματα στο Δημόσιο, οι συνέταιροι δεν κατέβαλαν χρήματα και αναγκαστήκαμε να καταφύγουν σε δανεισμό από την «Παντελάκης και Κωνσταντοπούλου». Δεν πληρώθηκε όλο το ποσό, υπήρξε υπόλοιπο και η εταιρία έκανε αγωγή στον Μιχ. Κατζουράκη, ο οποίος καταδικάστηκε να πληρώσει χρηματικό ποσό. Προς εκτέλεση η εταιρία εκποίησε όλη την ακίνητη περιουσία του στο χωριό, η οποία κατακυρώθηκε στον Ν. Παντελάκη. Επειδή πλήρωσε κοινή υποχρέωση της εταιρίας μας δικαιούται να ζητήσει από κάθε συνέταιρο το αναλογούν ποσό.
Θέματα Δίκαιο Αστικό ,   Οικονομία Φορολογία ,   Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές ,   Οικονομικές σχέσεις Συνεταιρισμοί
Λέξεις Κλειδιά Ελαιόλαδο
Ενάγων Κατζουράκης, Μιχαήλ
Εναγόμενος Βαρβατάκης Μιχαήλ ,   Μπουλινάκης Μιχαήλ ,   Τσιράκης Σταμάτιος ,   Πατρικάκης Ιωάννης
Έκταση Εγγράφου 7
Σημειώσεις Την αγωγή υπογράφει ο πληρεξούσιος του ενάγοντος. Στο τέλος υπάρχουν και τα επιδοτήρια της αγωγής και σημειώσεις του Ε. Βενιζέλου.
Τοπικά Στοιχεία