Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1903 Φεβρουάριος 11
Δίκαιο Αστικό Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Αγωγή Γεωργίου Εμμ. Μιτσοτάκη και Νικολάου Ψαράκη ή Μεγαλοβρυσανάκη κατά του Ιωάννου Μηλιαράκη σχετικά με οικονομική υπόθεση.
Τόπος Ηράκλειο
Χρονολογία 1903 Φεβρουάριος 11
Περίληψη Αναφέρει αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης, η οποία αφορά την εκτέλεση δανειστικού συμβολαίου μεταξύ του εναγόμενου και του Ν. Ψαράκη, την αναγκαστική είσπραξη του χρηματικού ποσού μέσω αναγκαστικού πλειστηριασμού ενυπόθηκων κτημάτων, την εκχώρηση -από τον εναγόμενο- της κατά του Ν. Ψαράκη απαίτησης στον Δημήτριο Λαμπράκη, ο οποίος προχώρησε σε πλειστηριασμό για την είσπραξη της απαίτησης. Επειδή, βάσει συμψηφισμών από τους πλειστηριασμούς προκύπτει οφειλή στον Ν. Ψαράκη, επειδή εκ τη απαιτήσεως αυτής ο τελευταίος εκχωρεί στον Γεώργιο Ε. Μιτσοτάκη χρηματικό ποσό, αιτούνται, μεταξύ άλλων, να γίνει δεκτή η αγωγή, και να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να καταβάλει και στον Γ. Μιτσοτάκη και στον Ν. Ψαράκη χρηματικό ποσό.
Θέματα Δίκαιο Αστικό ,   Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές
Τύπος Δικαστηρίου Πρωτοδικείο Ηρακλείου
Ενάγων Μιτσοτάκης, Γεώργιος Εμμ. ,   Ψαράκης ή Μεγαλοβρυσανάκης, Νικόλαος
Εναγόμενος Μηλιαράκης Ιωάννης
Έκταση Εγγράφου 5
Σημειώσεις Η αγωγή φέρει χρονολογία, Ηράκλειο, 25 Φεβρουαρίου 1891 και υπογράφει ο εκ των εναγόντων δι' ευατόν και ως πληρεξούσιος δικηγόρος του συνενάγοντος Νικολάου Ψαράκη ή Μεγαλοβρυσανάκη γεώργιος Ε. Μιτσοτάκης.
Τοπικά Στοιχεία