Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1898 Δεκέμβριος 30
Δημοτικά ζητήματα-- Ενοικίαση δημοτικών χώρων Δημοτικά Ζητήματα-- Μισθοδοσία-Αντιμισθία προσωπικού Δημοτικά ζητήματα
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αριθμός Πρακτικού 14
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1898 Δεκέμβριος 30
Λέξεις – Κλειδιά Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής Το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει παμψηφεί τα εξής: 1) Δέχεται την οριστική κατακύρωση της εκμίσθωσης του καφενείου του Δημοτικού Κήπου στο όνομα του τελευταίου πλειοδότη Νικ. Πιστολάκη με εγγυητή τον Παναγ. Βλαντή, αντί ετησίου μισθώματος 114 χρυσών εικοσάφραγκων. 2) Ακυρώνει εξ ολοκλήρου την πλειοδοσία του τελευταίου πλειοδότη Γ. Δασκαλογιάννη, την σχετική με την εκμίσθωση του δικαιώματος ζυγίου για ένα έτος. 3) Δέχεται την έκθεση αυτοψίας του μηχανικού του Δήμου και διατάζει την κατεδάφιση δύο ετοιμόρροπων κιοσκίων στην οδό Αράπ Τζαμί χωρίς δικαίωμα ανακατασκευής τους. 4) Αναθέτει στον Δήμαρχο να συνεννοηθεί με την Ανώτατη Διοίκηση και να ορίσει τον τρόπο και τον τόπο μεταφοράς πυρίτιδας υπονόμων, ύστερα από σχετική αίτηση του Νικ. Τζουγκαράκη, καθώς και τα δικαιώματα που αυτός πρέπει να πληρώσει. 5) Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να πληρώσει στον Εμμ. Κουτρουμπά 1050 γρόσια ή 210 αργυρά φράγκα προς εξόφληση της κατά του Δήμου απαίτησής του προερχόμενης από την αξία αντικειμένων επίπλωσης. 6) Αναθέτει στόν Δήμαρχο να διορίσει γιατρό του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Χανίων τον Γεώργιο Σπυρίδωνος Παπαδάκη με μηνιαία μισθοδοσία 250 αργυρά φράγκα. 7) Αναθέτει στον Δήμαρχο να εκθέσει σε δημόσιο πλειστηριασμό την εκμίσθωση των δημοτικών δικαιωμάτων ζυγίου και κηρυκείας.
Δήμαρχος Γιαννιτσαράκης, Χουσεϊν- Βέης
Πρόεδρος Συμβουλίου - Επιτροπής Βαρούχας Νικόλαος
Γραμματέας Συμβουλίου - Επιτροπής Αντωνακάκης, Γεώργιος Θ.
Μέλη Συμβουλίου - Επιτροπής Βεκιλαγασάκης Αλής ,   Συντυχάκης, Ρουστέμ ,   Κουφάκης, Νικόλαος ,   Ησυχάκης Μίνως ,   Φούμης, Γεώργιος Μ.
Θέματα Δημοτικά ζητήματα-- Ενοικίαση δημοτικών χώρων ,   Δημοτικά Ζητήματα-- Μισθοδοσία-Αντιμισθία προσωπικού ,   Δημοτικά ζητήματα
Σελίδες 3 σελ. + Αντίγραφο σε 3 σελ.
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Τοπικά Στοιχεία