Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1901 Φεβρουάριος 21
Δημοτικά Έργα Δημοτικά Έργα Οδοποιία Οικονομία Δάνειο
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν Συνεδριάσεως της Επιτροπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αριθμός Πρακτικού 52
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1901 Φεβρουάριος 21
Λέξεις – Κλειδιά Επιτροπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ,   Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής 135) Ο μηχανικός του Δήμου υποβάλλει έκθεση μαζί με επιστολές της επιχείρησης Couteaux Fr`eres et Cie, η οποία προσφέρεται να προμηθεύσει στο Δήμο λίθους γρανίτη για το στρώσιμο των δρόμων της πόλης, και προτείνει ο ίδιος ορισμένες τροποποιήσεις στους όρους του σχετικού συμβολαίου. Ανατίθεται στο Δήμαρχο να ανακοινώσει στον προμηθευτή αυτές τις τροποποιήσεις και να υποβάλει την απάντησή του στο Δ.Σ. 136) Ύστερα από άρνηση της Τράπεζας Κρήτης να χορηγήσει στο Δήμο δάνειο για την εκτέλεση δημοτικών έργων, με την αιτιολογία ότι έχει εξαντληθεί η οικεία πίστωση των ενυπόθηκων δανείων, προτείνεται να παρακληθεί η Κυβέρνηση να ζητήσει από την εν λόγω Τράπεζα την άρση της άρνησής της και τη χορήγηση στο Δήμο Χανίων του σχετικού δανείου από την πίστωση εμπορικής πίστεως, από την οποία υπάρχει στο ταμείο της Τράπεζας διαθέσιμο ποσό χρημάτων. 137) Παραχωρείται στους Χρήστο Μητσοτάκη και Εμμανουήλ Ορφανουδάκη, εργολάβους της κατασκευής της υπονόμου στη θέση "Καμάρα Φακωθιανών" της Χαλέπας, προθεσμία 50 ημερών για να τελειώσουν το έργο αυτό. Ορίζεται και σχετική ποινική ρήτρα για την περίπτωση της μη εμπρόθεσμης παράδοσης του έργου.
Δήμαρχος Μπεηζαδέ, Μεχμέτ Χαμίτ
Γραμματέας Συμβουλίου - Επιτροπής Αντωνακάκης, Γεώργιος Θ.
Μέλη Συμβουλίου - Επιτροπής Πωλογεώργης, Χαράλαμπος- Πολιτικός, Δικηγόρος ,   Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 ,   Βλούμ, Αθανάσιος Πασχάλης ,   Γαρμπάκης, Ελφή ,   Σοφταζαδές, Εκμέλ
Θέματα Δημοτικά Έργα ,   Δημοτικά Έργα Οδοποιία ,   Οικονομία Δάνειο
Σελίδες 3
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Σημειώσεις Σύμφωνα με την απόφαση 108 του Δ.Σ.(Πρακτικό 9, 27-5-1900) εκλέγεται 5μελής επιτροπή εκπροσώπησής του, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου αυτού. Η επιτροπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον γραμματέα και τα μέλη της πενταμελούς Επιτροπής. Οι αποφάσεις τους φέρουν χωριστή αρίθμηση, διαφορετική από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τοπικά Στοιχεία