Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1901 Φεβρουάριος 6
Δήμοι Ζητήματα Πολιτική Δημοτικές Εκλογές Ενέργεια Φωτισμός, Δημοτικός
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν Συνεδριάσεως της Επιτροπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αριθμός Πρακτικού 49
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1901 Φεβρουάριος 6
Λέξεις – Κλειδιά Επιτροπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ,   Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ,   Εκλογικές περιφέρειες
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής 115) Εγκρίνεται ο γενικός εκλογικός κατάλογος του Δήμου Χανίων (περιλαμβάνει συνολικά 2.980 εκλογείς), ο οποίος υποβλήθηκε από το Δήμαρχο και παρατηρείται ότι πρέπει να προστεθούν στον κατάλογο αυτό επτά ακόμη ενήλικοι δημότες (αναφέρονται τα ονόματά τους). 116) Αφού ελήφθησαν υπόψη οι εκλογικοί κατάλογοι που είχαν καταρτιστεί κατά συνοικισμούς (αναφέρονται λεπτομερώς), γνωμοδοτείται να διαιρεθεί ο Δήμος σε εκλογικά τμήματα (περιγράφονται αναλυτικά) και ορίζεται το κατάστημα ψηφοφορίας κάθε τμήματος. Διευθετείται επίσης ο τρόπος διαίρεσης των ψηφοφόρων κατά τμήματα. 117) Γίνεται αποδεκτή η παραίτηση του φανοκόρου Εμμανουήλ Καρακατσάνη και η αντικατάστασή του από τον Αντώνιο Καρυδάκη. 118) Αποκρούεται ως ασύμφορη στο Δήμο η κατακύρωση της εργολαβίας του φωτισμού της πόλης για ένα χρόνο επ' ονόματι του τελευταίου πλειοδότη Γεωργίου Θ. Αλεξίου. Ακυρώνεται κατά συνέπεια το σχετικό πρακτικό.
Δήμαρχος Μπεηζαδέ, Μεχμέτ Χαμίτ
Γραμματέας Συμβουλίου - Επιτροπής Αντωνακάκης, Γεώργιος Θ.
Μέλη Συμβουλίου - Επιτροπής Πωλογεώργης, Χαράλαμπος- Πολιτικός, Δικηγόρος ,   Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 ,   Γαρμπάκης, Ελφή
Θέματα Δήμοι Ζητήματα ,   Πολιτική Δημοτικές Εκλογές ,   Ενέργεια Φωτισμός, Δημοτικός
Σελίδες 6
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Σημειώσεις Σύμφωνα με την απόφαση 108 του Δ.Σ.(Πρακτικό 9, 27-5-1900) εκλέγεται 5μελής επιτροπή εκπροσώπησής του, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου αυτού. Η επιτροπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον γραμματέα και τα μέλη της πενταμελούς Επιτροπής. Οι αποφάσεις τους φέρουν χωριστή αρίθμηση, διαφορετική από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τοπικά Στοιχεία