Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1891 Αύγουστος 3
Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές Δίκαιο Αστικό Δίκαιο Ποινικό Γαιοκτησία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος (Υπόθεση) Δημόσια συνεδρίαση του Δικαστηρίου των εν Χανίοις Πρωτοδικών για την εκδίκαση υπόθεσης κτηματικής και οικονομικής διαφοράς μεταξύ του Σελήμ Τσιτσάκη ή Σακιζλάκη και των Ιβραήμ Αμαργιαγασάκη και Γοντζέ Σακιζλοπούλας.
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1891 Αύγουστος 3
Περίληψη Η υπόθεση αφορά το μετόχι της Αϊσέ Καρακοντζαδοπούλας στο χωριό Λουτράκι Κυδωνίας, γνωστό και ως "Λουτρακιανό Μετόχι της Αϊσές”. Αφού γίνεται αναφορά στην αγωγή του Σελήμ Τσιτσάκη κατά της Αϊσέ Καρακοντζαδοπούλας, η οποία απεβίωσε, στην προσεπίκληση του Σελήμ Τσιτσάκη στους κληρονόμους της, ο Σελήμ Τσιτσάκης δηλώνει ότι δε διεκδικεί το μετόχι αλλά το αντίτιμο που του αναλογεί από την πώλησή του από τους κληρονόμους της Αϊσέ Καρακοντζαδοπούλας, τον Ιβραήμ Αμαργιαγασάκη και την Γοντζέ Σακιζλοπούλα. Το δικαστήριο αποφασίζει να απορρίψει την ένσταση των εναγομένων και ζητάει από τον ενάγοντα να αποδείξει τη βάση της αγωγής του.
Θέματα Οικονομικές σχέσεις Ιδιωτικές ,   Δίκαιο Αστικό ,   Δίκαιο Ποινικό ,   Γαιοκτησία
Τύπος Δικαστηρίου Πρωτοδικείο Χανίων
Κύρια Υπευθυνότητα (Δικηγόρος-Συμβ/φος) Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 ,   Φαρφουράκης, Νεσιμή
Ενάγων Τσιτσάκης ή Σακιζλάκης, Σελήμ
Εναγόμενος Αμαργιαγασάκης Ιβραήμ ,   Σακιζλοπούλα Γοντζέ
Έκταση Εγγράφου 14
Σημειώσεις Στο τέλος του εγγράφου αναφέρεται: Ο αρμόδιος δικαστικός κλητήρας επέδωσε την παρούσα στον Νεσημή Φαρφουράκη πληρεξούσιο των Ιβραήμ Αμαργιαγασάκη και Γοντζέ Σακιζλοπούλας, εν Χανίοις 12 Αυγούστου 1891, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Σελήμ Τσιτσάκη ή Σακιζλάκη, Ελευθέριος κ. Βενιζέλος.
Τοπικά Στοιχεία