Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1900 Νοέμβριος 27
Δημοτικά Έργα Οδοποιία Δήμοι-- Δημοτικά Κτίρια-- Ακίνητα Υγεία Νοσοκομεία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν της Επιτροπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αριθμός Πρακτικού 39
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1900 Νοέμβριος 27
Λέξεις – Κλειδιά Επιτροπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ,   Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ,   Άποροι
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής 97) Παραπέμπεται στην πρώτη σύνοδο του Δ.Σ. η υπόθεση η σχετική με την υπ' αρ. 425/1900 απόφαση του Νομάρχη, με την οποία ακυρώνει την υπ' αρ. 155/1900 απόφαση του Δ.Σ. και παραγγέλλει την αναγραφή πίστωσης στον προϋπολογισμό χρήσης για την πληρωμή ποσοστού 10 % επί των εισοδημάτων του Δήμου υπέρ της Παιδείας. 98) Απορρίπτεται η πρόταση του μηχανικού του Δήμου για τη μετασκευή ενός δημοτικού καταστήματος σε αποχωρητήριο στην αρχή της οδού Χαλέπας, απέναντι από το σιδηρουργείο Μελαμπιανάκη. Παραγγέλλεται η κατασκευή εξ αρχής νέου αποχωρητηρίου στο μέρος που έχει ήδη υποδειχθεί. 99) Ανατίθεται στο Δήμαρχο να προσκαλέσει το Μηχανικό του Δήμου να συντάξει προϋπολογισμό για την απαιτούμενη δαπάνη προς εκκαθάριση του οικοπέδου στο μέσα Καλέ-Καπισί, όπου θα κατασκευαστούν αποχωρητήρια από τον εργολάβο. 100) Χορηγείται έκτακτη πίστωση για τη δαπάνη εορτασμού της 9.10.1900. 101) Εγκρίνεται να γίνει η μειοδοσία για την κατασκευή της υπονόμου της τάφρου μετά το Φεβρουάριο 1901. 102) Γίνεται δεκτή η πρόταση του Δημάρχου σχετικά με την εισαγωγή ασθενών στο Νοσοκομείο: άποροι του Δήμου, άποροι ετεροδημότες, εύποροι από άλλους δήμους, παροχή φαρμάκων σε άπορους ετεροδημότες. Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από 1.1.1901. Ανατίθεται στο Δήμαρχο να συντάξει μαζί με τους γιατρούς του Νοσοκομείου ειδικό κανονισμό δικαιωμάτων νοσηλείας και αξίας των φαρμάκων. Ο κανονισμός θα υποβληθεί προς κύρωση και θα ανακοινωθεί στους Δημάρχους των νομών Χανίων και Σφακίων. 103) Αποφασίζεται η χορήγηση πίστωσης 700 δρχ. για την αγορά δύο κάρρων και δύο υποζυγίων. Θα χρησιμοποιηθούν στις μεταφορές λίθων και υλικών για την ανακαίνιση και συντήρηση των οδών και γενικά για κάθε δημοτική εργασία.
Δήμαρχος Μπεηζαδέ, Μεχμέτ Χαμίτ
Γραμματέας Συμβουλίου - Επιτροπής Αντωνακάκης, Γεώργιος Θ.
Μέλη Συμβουλίου - Επιτροπής Πωλογεώργης, Χαράλαμπος- Πολιτικός, Δικηγόρος ,   Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 ,   Σοφταζαδές, Εκμέλ
Θέματα Δημοτικά Έργα Οδοποιία ,   Δήμοι-- Δημοτικά Κτίρια-- Ακίνητα ,   Υγεία Νοσοκομεία
Σελίδες 6
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Σημειώσεις Σύμφωνα με την απόφαση 108 του Δ.Σ.(Πρακτικό 9, 27-5-1900) εκλέγεται 5μελής επιτροπή εκπροσώπησής του, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου αυτού. Η επιτροπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον γραμματέα και τα μέλη της πενταμελούς Επιτροπής. Οι αποφάσεις τους φέρουν χωριστή αρίθμηση, διαφορετική από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τοπικά Στοιχεία