Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1900 Νοέμβριος 6
Δημοτικά Έργα Δημοτικά ζητήματα-- Φορολογία - Τέλη - Δικαιώματα χρήσης
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν της Επιτροπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αριθμός Πρακτικού 37
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1900 Νοέμβριος 6
Λέξεις – Κλειδιά Επιτροπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ,   Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ,   Επαγγέλματα - Επιτηδεύματα
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής 87) Ορίζεται 15μελής προπαρασκευαστική επιτροπή (βλ. άρθρ. 23 του νόμου 214), στην οποία ανατίθεται η κατάταξη των επιτηδευματιών του Δήμου Χανίων. Μέλη της: Γεώργ. Π. Μαρκαντωνάκης, Νεσήμπ Σεφηκεφεντάκης, Σαλής Αγαζαδές Ακήφ, Σαράντος Καπιδάκης, Σταύρος Ανδρεαδάκης, Ιωάννης Α. Παπαδάκης, Σπυρίδων Σπυριδάκης, Ιωάννης Παπουτσάκης, Χασάν Σάραφ, Νικόλαος Βασιάδης, Δημήτριος Κιουρτσάκης, Μιχαήλ Χρηστουλάκης, Γεώργιος Πασχαλίδης, Ιβραήμ Βετρηβεηζαδές, Γεώργιος Δαρατσιανάκης. 88) Εγκρίνεται η νέα διατίμηση του κρέατος (περιγράφεται αναλυτικά). Απαγορεύεται η κατανάλωση ζώων με μικρότερο βάρος από 3 1/2 οκάδες. Εγκρίνεται να αφαιρούνται από όλα τα καταναλισκόμενα ζώα (εκτός από τα αρνιά και τα κατσίκια του γάλακτος) όλα τα εντόσθια, τα κεφάλια και τα λίπη. Η αξία της δραχμής που αναφέρεται στη διατίμηση αντιστοιχεί προς 5 αγοραία γρόσια. 89) Ανατίθεται στο μηχανικό του Δήμου να καταρτίσει τα αναγκαία σχέδια και προϋπολογισμούς για την κατασκευή αποχωρητηρίων απέναντι από το σιδηρουργείο Μελαμπιανάκη πάνω στην τάφρο του φρουρίου, και στο Δήμαρχο να φροντίσει για την εξομάλυνση του ζητήματος του οικοπέδου στο Καλέ-Καπισί, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί αποχωρητήριο από τον εργολάβο Γρηγόριο Χατζηδημητρίου.
Δήμαρχος Μπεηζαδέ, Μεχμέτ Χαμίτ
Θέματα Δημοτικά Έργα ,   Δημοτικά ζητήματα-- Φορολογία - Τέλη - Δικαιώματα χρήσης
Σελίδες 3
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Σημειώσεις Σύμφωνα με την απόφαση 108 του Δ.Σ.(Πρακτικό 9, 27-5-1900) εκλέγεται 5μελής επιτροπή εκπροσώπησής του, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου αυτού. Η επιτροπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον γραμματέα και τα μέλη της πενταμελούς Επιτροπής. Οι αποφάσεις τους φέρουν χωριστή αρίθμηση, διαφορετική από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τοπικά Στοιχεία