Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1900 Αύγουστος 22
Δημοτικά ζητήματα-- Φορολογία - Τέλη - Δικαιώματα χρήσης Δήμοι Ζητήματα Δικαιοσύνη Φυλακές
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν της Επιτροπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αριθμός Πρακτικού 24
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1900 Αύγουστος 22
Λέξεις – Κλειδιά Επιτροπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ,   Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής Συνεδριάσεις της Επιτροπείας του Δ.Σ. σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικών για όσους δικαιούνται σύνταξη (βλ. νόμο 137), η επιτροπή που είχε συσταθεί με την υπ' αρ. 14/16.5.1900 απόφαση του Δ.Σ. υποβάλλει στην Επιτροπεία του Δ.Σ. σχετικό πρακτικό και η Επιτροπεία το αποδέχεται ως έχει, είτε δεχόμενη τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων είτε απορρίπτοντάς τις (αναλυτικά περιγράφονται όλες οι περιπτώσεις στο πρακτικό). 63) Ανακοινώνονται οι υπ' αρ. 282, 284 και 285 αποφάσεις της Νομαρχίας Χανίων, οι οποίες επικυρώνουν τις υπ' αρ. 38,40 και 45 πράξεις της Επιτροπείας του Δ.Σ. 64) Αποδέχεται την προσθήκη πίστωσης 1.500 δρχ. για τη διατροφή απόρων φυλακισμένων, την οποία εξήγγειλε η Νομαρχία Κυκλάδων. Ανακοινώνεται, επίσης, ότι η Νομαρχία επικύρωσε τον προϋπολογισμό της παρούσας 18μηνης χρήσης. 65) Επιφυλάσσεται να συντάξει τους καταλόγους των κατοίκων του Δήμου Χανίων οι οποίοι υποχρεούνται σε προσωπική εργασία, μετά τη πλήρη αποπεράτωση της καταγραφής των δημοτών των υποχρεωμένων σε παροχή της εργασίας αυτής. 66) Απορρίπτεται ως αντιτιθέμενη στο νόμο η αίτηση του Θεοδ. Ποφόντη, διευθυντή θιάσου, ο οποίος ζητά να του χαριστεί ο δημοτικός φόρος επί των εισιτηρίων 67) Εγκρίνεται να παραταθεί για δέκα ημέρες η προθεσμία η οποία είχε οριστεί από το Δήμαρχο προκειμένου να υποβληθούν ενστάσεις κατά των προσωρινών καταλόγων του φόρου φανών.
Δήμαρχος Μπεηζαδέ, Μεχμέτ Χαμίτ
Γραμματέας Συμβουλίου - Επιτροπής Αντωνακάκης, Γεώργιος Θ.
Μέλη Συμβουλίου - Επιτροπής Πωλογεώργης, Χαράλαμπος- Πολιτικός, Δικηγόρος ,   Βλούμ, Αθανάσιος Πασχάλης ,   Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 ,   Σοφταζαδές, Εκμέλ ,   Γαρμπάκης, Ελφή
Θέματα Δημοτικά ζητήματα-- Φορολογία - Τέλη - Δικαιώματα χρήσης ,   Δήμοι Ζητήματα ,   Δικαιοσύνη Φυλακές
Σελίδες 4
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Σημειώσεις Ο αριθμός απόφασης 67 βρίσκεται και σε αυτό το Πρακτικό και στο Πρακτικό 25 - με άλλο θέμα. Σύμφωνα με την απόφαση 108 του Δ.Σ.(Πρακτικό 9, 27-5-1900) εκλέγεται 5μελής επιτροπή εκπροσώπησής του, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου αυτού. Η επιτροπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον γραμματέα και τα μέλη της πενταμελούς Επιτροπής. Οι αποφάσεις τους φέρουν χωριστή αρίθμηση, διαφορετική από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τοπικά Στοιχεία