Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1900 Ιούνιος 15
Δημοτικά ζητήματα-- Ενοικίαση δημοτικών χώρων
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

Γλώσσα Ελληνικά
Τίτλος Πρακτικόν της Επιτροπείας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αριθμός Πρακτικού 14
Τόπος Χανιά
Χρονολογία 1900 Ιούνιος 15
Λέξεις – Κλειδιά Επιτροπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ,   Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων
Αποφάσεις Συμβουλίου - Επιτροπής 5) Εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος να επιδιώξει δικαστικά την είσπραξη 10 χρυσών εικοσαφράγκων από τον Ιωάννη Κτιστάκη ως ενοίκιο μιας εξαμηνίας της ασκεπούς αποθήκης του Δήμου στην προκυμαία. 6) Απορρίπτεται η αίτηση του Μιχ. Περράκου, ενοικιαστή καφενείου κάτω από τον παλιό Φιρκά, στην προκυμαία, ο οποίος ζητά να παραταθεί σιωπηρά η ενοικίαση του καφενείου από 23.7 μέχρι τέλους Αυγούστου 1900. 7) Γίνεται αποδεκτή η αίτηση του Αλή Κασαπάκη για να κανονιστεί το ενοίκιο της οικίας του Δήμου στη συνοικία Καστέλλι σε 24 εικοσάφραγκα το χρόνο και ανατίθεται στο Δήμαρχο να συντάξει το απαιτούμενο ενοικιαστήριο συμβόλαιο. 8) Απορρίπτεται η αίτηση του Τζεμαλή Πανιεράκη, ο οποίος ζητά να του ενοικιαστεί το ενοίκιο του δημοτικού Ιχθυοπωλείου για δύο συνεχή χρόνια, και αποφασίζεται να εκτεθεί σε πλειοδοτική δημοπρασία η εκμίσθωση αυτού του πόρου. 9) Αναβάλλεται η οριστική απόφαση σχετικά με τις αιτήσεις των Ρουστέμ Συντυχάκη και Θεοδώρου Πατρικίου, οι οποίοι ζητούν να τους χορηγηθεί ανά μία μασούρα ποσίμου ύδατος.
Δήμαρχος Μπεηζαδέ, Μεχμέτ Χαμίτ
Γραμματέας Συμβουλίου - Επιτροπής Αντωνακάκης, Γεώργιος Θ.
Μέλη Συμβουλίου - Επιτροπής Πωλογεώργης, Χαράλαμπος- Πολιτικός, Δικηγόρος ,   Βλούμ, Αθανάσιος Πασχάλης ,   Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947 ,   Γαρμπάκης, Ελφή ,   Σοφταζαδές, Εκμέλ
Θέματα Δημοτικά ζητήματα-- Ενοικίαση δημοτικών χώρων
Σελίδες 3
Γνησιότητα Τεκμηρίου Πρωτότυπο
Σημειώσεις Σύμφωνα με την απόφαση 108 του Δ.Σ.(Πρακτικό 9, 27-5-1900) εκλέγεται 5μελής επιτροπή εκπροσώπησής του, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου αυτού. Η επιτροπεία αποτελείται από τον Δήμαρχο, τον γραμματέα και τα μέλη της πενταμελούς Επιτροπής. Οι αποφάσεις τους φέρουν χωριστή αρίθμηση, διαφορετική από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τοπικά Στοιχεία