Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1914 Φεβρουάριος 16
Στρατός Άμυνα Αλυτρωτισμός
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Αναφορά του Κοντούλη προς το Υπουργείο Εξωτερικών για την απελπισία των κατοίκων της Κορυτσάς λόγω της πληροφορίας για την αναχώρηση του Ελληνικού στρατού.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κορυτσά
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Φεβρουάριος 16
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 3
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Έκθεση
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Κορυτσά
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Περιγράφει την απελπησία των κατοίκων της Κορυτσάς όταν πληροφορήθηκαν από τον υποστράτηγο Παπούλα την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αναχωρήσει ο Ελληνικός στρατός από την πόλη τους.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Μετακινήσεις στρατευμάτων ,   Ηπειρωτικό ζήτημα
ΘΕΜΑΤΑ Στρατός ,   Άμυνα ,   Αλυτρωτισμός
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Κοντούλης, Στρατιωτικός και Πολιτικός Διοικητής Κορυτσάς
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Παπούλας, Αναστάσιος, Υποστράτηγος, Διοικητής του 5ου Σώματος Στρατού (1857-1935) ,   Κάτοικοι Κορυτσάς ,   Ελληνικός Στρατός
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023