Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1923 Μάρτιος 2
Ιδιοκτησία Επίταξη Μετακινήσεις πληθυσμών Πρόσφυγες Πρόνοια Μειονότητες
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Γενικού Διοικητή Ηπείρου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την επίταξη ακινήτων των Μωαμεθανών στην Ήπειρο.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ιωάννινα
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1923 Μάρτιος 2
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Τσαμουριά
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στο ζήτημα της χρησιμοποίησης μουσουλμανικών σπιτιών στην περιοχή της Τσαμουριάς για τη στέγαση των προσφύγων και στους λόγους για τους οποίους επιλέγονται τα σπίτια αυτά. Τονίζει την επιείκεια και το ευμενές πνεύμα κάτω από το οποίο γίνεται η εφαρμογή του μέτρου αυτού.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Προσφυγικό ζήτημα
ΘΕΜΑΤΑ Ιδιοκτησία Επίταξη ,   Μετακινήσεις πληθυσμών Πρόσφυγες ,   Πρόνοια ,   Μειονότητες
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Γενικός Διοικητής Ηπείρου
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Μουσουλμάνοι Ηπείρου
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023