Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1922 Δεκέμβριος 11
Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη Μετακινήσεις πληθυσμών Πρόσφυγες Μειονότητες
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ε.Κανελλόπουλου σχετικά με την εξαίρεση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης από την ανταλλαγή των πληθυσμών.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κωνσταντινούπολη
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Δεκέμβριος 11
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Κωνσταντινούπολη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Ανακοινώνεται τηλεγράφημα του Οικουμενικού Πατριάρχη σχετικά με τις προσπάθειες εξαίρεσης των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης από τα σχέδια ανταλλαγής των πληθυσμών. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προτείνει επίσης να γίνουν οι μέγιστες δυνατές παραχωρήσεις στους Τούρκους της Ελλάδας για να γίνουν οι αντίστοιχες δυνατές και στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Ανταλλαγή πληθυσμών ,   Σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία ,   Προστασία μειονοτήτων
ΘΕΜΑΤΑ Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη ,   Μετακινήσεις πληθυσμών Πρόσφυγες ,   Μειονότητες
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Κανελλόπουλος, Ευθύμιος, Αρμοστής της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Έλληνες Κωνσταντινούπολης ,   Μελέτιος Δ' Οικουμενικός Πατριάρχης 1921-1923 ,   Μουσουλμάνοι Ελλάδας
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023