Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1922 Νοέμβριος 28
Διεθνείς σχέσεις Αλυτρωτισμός
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αγγλική
ΤΙΤΛΟΣ Συζήτηση του Αθ.Αγνίδη με τον Eric Drummond σχετικά με την πρόσβαση της Βουλγαρίας στο Αιγαίο.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Νοέμβριος 28
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρακτικό
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Αιγαίο πέλαγος
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Συζήτηση ανάμεσα στο Α.Αγνίδη και τον E.Drummond σχετικά με το θέμα της εξόδου της Βουλγαρίας στο Αιγαίο. Ο Άγγλος διπλωμάτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απρεπή στάση της Βουλγαρίας και ο Έλληνας επιτετραμμένος του παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Σχέσεις της Ελλάδας με τη Βουλγαρία ,   Εδαφικές διεκδικήσεις
ΘΕΜΑΤΑ Διεθνείς σχέσεις ,   Αλυτρωτισμός
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Αγνίδης, Αθανάσιος, Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Κοινωνία των Εθνών (1889-1984)
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βουλγαρία ,   Αγνίδης, Αθανάσιος, Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Κοινωνία των Εθνών (1889-1984) ,   Drummond, James Eric, Γενικός Γραμματέας της Κοινωνίας των Εθνών (1876-1951)
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023