Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1921 Ιανουάριος 12
Επικοινωνία Προπαγάνδα Πανισλαμισμός Διεθνείς σχέσεις Τύπος
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του C. Boyadzi προς τον Κλέαρχο Μαρκαντωνάκη σχετικά με διάφορα ζητήματα, όπως τη διατήρηση της προεδρίας στο βασιλικό φοιτητικό σύλλογο [Mikliva], τη συνεργασία με τους δύο ιταλούς δημοσιογράφους, την κωνσταντινική προπαγάνδα, την πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας στην Ανατολή και το ρόλο του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Γενεύη
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1921 Ιανουάριος 12
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 5
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Νίκαια (Γαλλία)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει ότι ο C. Boyadzis δηλώνει ότι θα συμμορφωθεί με την επιστολή του Μαρκαντωνάκη όσον αφορά στη διατήρηση της προεδρίας στο φοιτητικό σύλλογο και στην εφαρμογή αναβλητικού συστήματος ως προς τους δύο ιταλούς δημοσιογράφους. Αναφέρει ότι συνεχίζεται η προπαγάνδα από το περιβάλλον του Κωνσταντίνου και ότι η Σοφία μιλάει για τα κατορθώματα του ελληνικού στρατού στην Ιωνία και Κωνσταντινούπολη, χωρίς να αναφέρεται στο Βενιζέλο, ενώ σύμφωνα με τον C. Boyadzi οφείλονται απκλειστικά σ' αυτόν. Τέλος, αναφέρεται στο ανατολικό, πανισλαμικό και μικρασιατικό ζήτημα, στην πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας στο ανατολικό ζήτημα, στην πολιτική της Γαλλίας και στο ρόλο του ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922) ,   Ανατολικό ζήτημα ,   Επιστροφή βασιλιά Κωνσταντίνου (1920) ,   Σχέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων με τις ελληνικές δυνάμεις στη Μικρά Ασία
ΘΕΜΑΤΑ Επικοινωνία Προπαγάνδα ,   Πανισλαμισμός ,   Διεθνείς σχέσεις ,   Τύπος
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Boyadzis Const. A. φοιτητής Νομικής
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Μαρκαντωνάκης Κλέαρχος 1863-1947
Τοπικά Στοιχεία