Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1921 Μάιος 25
Διεθνείς σχέσεις Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη Πολιτική Εσωτερική Κόμματα
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Γαλλική
ΤΙΤΛΟΣ Σχέδιο επιστολής του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Frank Choisy σχετικά με τις απαντήσεις του πρώτου στα ερωτήματα που του είχε θέσει για ζητήματα που αφορούν στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Vichy
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1921 Μάιος 25
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 1
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στις απαντήσεις του Βενιζέλου προς το F. Choisy και ειδικότερα απαντάει ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι πάνω από τις κομματικές διαμάχες, ωστόσο άσχετα μ' αυτές όλοι οι Έλληνες θα στηρίξουν τις εθνικές διεκδικήσεις. Θεωρεί ότι μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και στο ρόλο που του έχει εκχωρηθεί από τη Συνθήκη των Σεβρών αλλά και ότι θα μείνει πιστός στις συνθήκες. Εκφράζει το φόβο του ότι η διαφορά των εθνικοτήτων στην Ανατολή δε θα μπορέσει πια να διευθετηθεί με όπλα και ότι τη στιγμή που θα εγκαταλειφθεί η Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις σε μία μονομαχία με την Τουρκία, θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί ειρήνη με τα όπλα. Τέλος, δηλώνει ότι η επιστολή είναι προσωπική και δε θα ήθελε να δημοσιευθεί.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Συνθήκη των Σεβρών (28/10 Αυγούστου 1920) ,   Σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία ,   Σχέσεις της Ελλάδας με τις Μεγάλες Δυνάμεις
ΘΕΜΑΤΑ Διεθνείς σχέσεις ,   Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη ,   Πολιτική Εσωτερική ,   Κόμματα
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Choisy Frank
Τοπικά Στοιχεία