Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1920 Δεκέμβριος 8
Πολιτική Εσωτερική Διεθνείς σχέσεις Οικονομικές σχέσεις Διεθνείς
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αγγλική
ΤΙΤΛΟΣ Αντίγραφο επιστολής του A. H. Crosfield προς τον ναύαρχο Kelly σχετικά με σχετικά με την επιστροφή του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα, τις σχέσεις της Ελλάδας με τους συμμάχους και τη σχέση Ελλάδας - Βρετανίας.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1920 Δεκέμβριος 8
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Λουκέρνη
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Κωνσταντίνος δήλωσε ότι άσχετα από τις αποφάσεις των συμμάχων, εάν το δημοψήφισμα είναι υπέρ του, θα επιστρέψει στο θρόνο. Ο A. Crosfield αναφέρεται στις ενεργές φιλοτουρκικές και ανθελληνικές επιρροές σε Βρετανία και Γαλλία και δηλώνει ότι θα ήταν καταστροφή η επιστροφή του Κωνσταντίνου στο θρόνο. Δηλώνει ότι ο Κωνσταντίνος ποντάρει στις φιλικές ελληνοβρετανικές σχέσεις ως εγγύηση για τυχόν οικονομικές κυρώσεις· επίσης, δεν υπολογίζει τη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και το γεγονός ότι η επιστροφή του θα φέρει δυσκολίες στις σχέσεις με τη Σερβία.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Δημοψήφισμα του 1920 ,   Επιστροφή βασιλιά Κωνσταντίνου (1920) ,   Σχέσεις της Ελλάδας με τις Μεγάλες Δυνάμεις ,   Σχέσεις της Ελλάδας με τη Βρετανία ,   Σχέσεις της Ελλάδας με τη Σερβία
ΘΕΜΑΤΑ Πολιτική Εσωτερική ,   Διεθνείς σχέσεις ,   Οικονομικές σχέσεις Διεθνείς
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Crosfield Arthur sir
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Kelly W.A.H. Αρχηγός της Βρετανικής Ναυτικής Αποστολής στην Ελλάδα
Τοπικά Στοιχεία