Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1934 Δεκέμβριος 15
Διεθνείς σχέσεις Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη Ιδεολογία Φασισμός Εκκλησία Διεκκλησιαστικές σχέσεις Άμυνα
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Νικόλαου Πολίτη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με την ευρωπαϊκή κατάσταση και τη θέση της Ελλάδας, τη συμμετοχή της στη Βαλκανική Συνεννόηση, τις σχέσεις της με την Τουρκία και τα βαλκανικά κράτη και τη στάση των κρατών της Κεντρικής Ευρώπης.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Παρίσι
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1934 Δεκέμβριος 15
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 4
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Χαλέπα (Χανιά)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρει τις σκέψεις του Ν. Πολίτη για τη διαγραφόμενη ευρωπαϊκή κατάσταση. Ειδικότερα, αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ότι η φιλία της Ελλάδας με την Τουρκία είναι αναγκαία βάση της εξωτερικής πολιτικής και ότι είναι ευτύχημα η συμμετοχή της Ελλάδας στη Βαλκανική Συνεννόηση. Αναφέρει πως εκλαμβάνει η Γιουγκοσλαβία και η Ρουμανία τη Βαλκανική Συνεννόηση, τις αντιδράσεις της Τουρκίας και της Ιταλίας , τη γαλλορωσσική προσέγγιση και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του Μουσολίνι. Τέλος, δηλώνει ότι τον ανακούφισε η γνώμη του Βενιζέλου για το εκκλησιαστικό ζήτημα που προέκυψε στην Τουρκία.
ΘΕΜΑΤΑ Διεθνείς σχέσεις ,   Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη ,   Ιδεολογία Φασισμός ,   Εκκλησία Διεκκλησιαστικές σχέσεις ,   Άμυνα
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πολίτης Νικόλαος 1872-1942
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
Τοπικά Στοιχεία