Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1934 Δεκέμβριος 8
Δικαιοσύνη Διεθνείς σχέσεις Τύπος
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολές του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Δημήτριο Λαμπράκη σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του Π. Τσαλδάρη με τον Εθνικό Συνασπισμό και με τη δημοσίευση άρθρου για το γάμο του δούκα του Κεντ με την πριγκίπισσα Μαρίνα.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χαλέπα (Χανιά)
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1934 Δεκέμβριος 8
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η πρώτη επιστολή αναφέρεται σε πληροφορίες ότι ο Π. Τσαλδάρης θα ζητήσει συνεργασία από τον Εθνικό Συνασπισμό, την οποία αποκλείει ο Βενιζέλος για λόγους πολιτικούς και ηθικούς. Σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο ο Τσαλδάρης αρνήθηκε να στιγματίσει δημόσια τα κηρύγματα της δολοφονίας εναντίον του Βενιζέλου και καταδικάζει κάθε συνεργασία μεταξύ Λαϊκού Κόμματος και Εθνικού Συνασπισμού. Στη δεύτερη επιστολή αναφέρεται στο γεγονός ότι δε δημοσιεύτηκε το άρθρο των "Times" στις εφημερίδες "Βήμα" και "Νέα" για το γάμο του δούκα του Κεντ με την πριγκίπισσα Μαρίνα. Σύμφωνα με το άρθρο η Μαρίνα προέρχεται από χώρα που θαυμάζει την Αγγλία και η Αγγλία δεν επιθυμεί να δοθεί καμία πολιτική σημασία στο συνοικέσιο.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Δίκη των κατηγορουμένων της απόπειρας δολοφονίας του Ε. Βενιζέλου ,   Απόπειρα κατά του Βενιζέλου ,   Σχέσεις της Ελλάδας με τη Βρετανία ,   Λαϊκό Κόμμα ,   Εθνικός Συνασπισμός
ΘΕΜΑΤΑ Δικαιοσύνη ,   Διεθνείς σχέσεις ,   Τύπος
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Λαμπράκης Δημήτριος Εκδότης 1886 - 1957
Τοπικά Στοιχεία