Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
1934 Νοέμβριος 22
Στρατός Νομοθεσία Δημοκρατία
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Γεώργιο Βεντήρη σχετικά με διάταξη του Συμβουλίου τη Επετηρίδας, η οποία οδηγεί σε αλλοίωση της δημοκρατικής σύνθεσης του στρατού.
ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χαλέπα (Χανιά)
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1934 Νοέμβριος 22
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 3
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επισκεπτήριο
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρωτότυπο
ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ Αθήνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται σε δήλωση του Βενιζέλου ότι η διάταξη του Συμβουλίου της Επετηρίδας ότι οι παραπονούμενοι μπορούν να εξέλθουν του στρατού με τα ευεργετήματα του νόμου της εκούσιας εξόδου δημιουργούν τον κίνδυνο αλλοίωσης της δημοκρατικής σύνθεσης του στρατού. Δηλώνει ότι επιθυμεί αυτή η δήλωσή του να ανακοινωθεί στους αρχηγούς του Εθνικού Συνασπισμού και σχετική επιστολή του στον Τύπο. Τέλος, αναφέρει ότι έλαβε τα βιβλία που του έστειλε ο Βεντήρης και τον ευχαριστεί και του υπενθυμίζει να δώσει μία επιστολή του στο στρατηγό Πάγκαλο.
ΘΕΜΑΤΑ Στρατός ,   Νομοθεσία ,   Δημοκρατία
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βεντήρης Γεώργιος 1890-1954
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Εθνικός Συνασπισμός
Τοπικά Στοιχεία

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023