Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
<1950>
Διεθνείς σχέσεις Παρεμβάσεις Κυβέρνηση Ζητήματα Κυβέρνηση Έργο Σκάνδαλο
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Πρακτικό συνομιλία του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα, Πιουριφόυ, με τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του Σ. Βενιζέλου, Π. Βαρδινογιάννη, σχετικά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1950>
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 3
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πρακτικό
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στη συνομιλία του Πιουριφόυ με τον Βαρδινογιάννη σχετικά με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και κυρίως με το ζήτημα της παραμονής ή όχι του Κ. Τσαλδάρη στην κυβέρνηση Σ. Βενιζέλου μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου του ΟΛΠ, την ανάμιξη του Αμερικανού Πρεσβευτή στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, το ρόλο του Δ. Λαμπράκη και την προσπάθειά του να κατευθύνει την πολιτική των κυβερνήσεων, τη στάση του Δοξιάδη έναντι του Βενιζέλου καθώς και την περιστοίχιση του Πλαστήρα από κομμουνιστικά στελέχη κατά την περιοδεία του στη Β. Ελλάδα.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Σκάνδαλο ΟΛΠ ,   Κυβέρνηση Σ. Βενιζέλου (1950 - 1951) ,   Κυβερνητικά ζητήματα ,   Κομμουνιστική δράση
ΘΕΜΑΤΑ Διεθνείς σχέσεις Παρεμβάσεις ,   Κυβέρνηση Ζητήματα ,   Κυβέρνηση Έργο ,   Σκάνδαλο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Πιουριφόυ Τζον Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα 1907-1955 ,   Βαρδινογιάννης Παύλος Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Σ. Βενιζέλου ,   Τσαλδάρης Κωνσταντίνος Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης ,   Λαμπράκης Δημήτριος Εκδότης 1886 - 1957 ,   Δοξιάδης Απόστολος 1873-1942 ,   Πλαστήρας Νικόλαος Αρχηγός της Εθνικής Πολιτικής Ένωσης Κέντρου (ΕΠΕΚ)
Τοπικά Στοιχεία