Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
<1916>
Στρατός Επιστράτευση Οικονομία Έξοδα Διεθνείς σχέσεις
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Σημείωμα του Ελ. Βενιζέλου σχετικά με τη στάση της Ελλάδας έναντι της Αντάντ και τις προοπτικές από την έξοδό της χώρας από την ουδετερότητα στο πλευρό της.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1916>
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Σημείωμα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στην αντιφατική πολιτική της Ελλάδας έναντι της Αντάντ, σχολιάζει τους λόγους του Ταλάτ περί Αρμενίων διερωτώμενος τι τύχη περιμένει τους Έλληνες και απορεί για το γεγονός ότι διατηρείται η επιστράτευση που κοστίζει μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ελλάδα. Επίσης, θέτει το ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν εξέρχεται της ουδετερότητας στο πλευρό των Άγγλων και των Γάλλων εφόσον αποδείχτηκε πως μόνα τους τα στρατεύματά τους αποκρούουν τον γερμανικοβουλγαρικό στρατό επί του ελληνικού εδάφους και εφόσον η ελληνική πολιτική δεν έχει μόνο σκοπό τη μη δυσαρέσκεια της Γερμανίας. Τέλος, προειδοποιεί για τον κίνδυνο να μεταβάλλουν τη στάση τους οι Βούλγαροι πριν την Ελλάδα επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι και μόνο για οικονομικούς λόγους θα έπρεπε η χώρα να ταχθεί με το μέρος της Αντάντ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Συμμετοχή της Ελλάδας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ,   Μεγάλος Πόλεμος ,   Ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ,   Σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία
ΘΕΜΑΤΑ Στρατός Επιστράτευση ,   Οικονομία Έξοδα ,   Διεθνείς σχέσεις
ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Αντάντ - Τριπλή Συμμαχία ,   Ταλάτ ,   Αρμένιοι
Τοπικά Στοιχεία