Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

-
χ.χ.
Πολιτική Εσωτερική Διεθνείς σχέσεις Πολιτειακό ζήτημα
Συλλογή Αρχείων


Περιγραφικά Στοιχεία

ΓΛΩΣΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Ελληνική
ΤΙΤΛΟΣ Σημείωμα σχετικά με το δυναστικό ζήτημα, τους επιστράτους, τη σημασία των εκλογών και του ζητήματος αν η Ελλάδα είναι με την Αντάντ ή με τους Βουλγάρους και τους Τούρκους, την έξωση του νομάρχη στη Μυτιλήνη, την αντίθεση της πολιτικής του βασιλιά προς αυτή του Βενιζέλου, την παράδοση Βουλγάρων λιποτακτών από τις αρχές της Φλώρινας και τον τουφεκισμό τους.
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ χ.χ.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ 2
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Σημείωμα
ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αντίγραφο
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΟΠΟΙ Φλώρινα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Αναφέρεται στο ότι το Φιλελεύθερο Κόμμα δεν θέτει ζήτημα δυναστικό, απλά ζήτημα συνταγματικό, στην απάντηση του βασιλιά στους επίστρατους απειλώντας αντίσταση κατά των εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, στη σημασία των εκλογών και της θέσης της Ελλάδας υπέρ της Αντάντ ή των Βουλγάρων και Τούρκων που αποτελεί ζήτημα γενικής πολιτικής κατεύθυνσης της χώρας καθώς και στην έξωση του νομάρχη Μυτιλήνης και στη σημασία της. Επίσης, αναφέρεται στην ευθύνη του βασιλιά για την εσωτερική κρίση εξαιτίας του ότι αφήνει να γίνεται λόγος για την πολιτική του σε αντιδιαστολή προς την πολιτική του Βενιζέλου. Τέλος, αναφέρεται στην παράδοση Βουλγάρων λιποτακτών από τις αρχές της Φλώρινας και στον τουφεκισμό τους.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ Πολιτειακό ζήτημα ,   Ζητήματα εσωτερικής πολιτικής ,   Εθνικός Διχασμός (1916-1917)
ΘΕΜΑΤΑ Πολιτική Εσωτερική ,   Διεθνείς σχέσεις ,   Πολιτειακό ζήτημα
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ Κόμμα Φιλελευθέρων της Ελλάδας ,   Αντάντ - Τριπλή Συμμαχία ,   Κωνσταντίνος Α' Βασιλιάς των Ελλήνων 1868-1923
Τοπικά Στοιχεία