Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

Αποτελέσματα αναζήτησης:

  • Πεδίο: ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
  • Όρος: Σκουλάς Βασίλειος
  • Κατηγορία: ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΥΛΙΚΟ
Βλέπετε 1 - 25 (25) από τα 34
Επιστολη του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Βασίλη Σκουλά σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολη του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Βασίλη Σκουλά σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1936 Φεβρουάριος 10  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Βασίλη Σκουλά σχετικα με δήλωση του Θεμιστοκλή Σοφούλη για την εξωτερικη πολιτική της Ελλάδας.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Βασίλη Σκουλά σχετικα με δήλωση του Θεμιστοκλή Σοφούλη για την εξωτερικη πολιτική της Ελλάδας.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1936 Φεβρουάριος 13  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Βασίλη Σκουλά σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Βασίλη Σκουλά σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1936 Φεβρουάριος 21  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Βασίλη Σκουλά σχετικά με το Βαλκανικό Σύμφωνο.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Βασίλη Σκουλά σχετικά με το Βαλκανικό Σύμφωνο.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1936 Μάρτιος 1  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Σχέδιο επιστολής του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Βασιλάκη [Βασίλη Σκουλά] σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, τις μετεκλογικές εξελίξεις και το σχηματισμό κυβέρνησης.

ΤΙΤΛΟΣ Σχέδιο επιστολής του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Βασιλάκη [Βασίλη Σκουλά] σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, τις μετεκλογικές εξελίξεις και το σχηματισμό κυβέρνησης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1936 Ιανουάριος 30  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Βασίλειο Σκουλά σχετικά με τον προσεταιρισμό κυβερνητικών βουλευτών από το Κόμμα των Φιλελευθέρων και την περίπτωση αποζημίωσής τους, καθώς και με τη δίκη για την εναντίον του Βενιζέλου απόπειρα.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς το Βασίλειο Σκουλά σχετικά με τον προσεταιρισμό κυβερνητικών βουλευτών από το Κόμμα των Φιλελευθέρων και την περίπτωση αποζημίωσής τους, καθώς και με τη δίκη για την εναντίον του Βενιζέλου απόπειρα.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1934 Νοέμβριος 19  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με οικονομικά ζητήματα της Επανάστασης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με οικονομικά ζητήματα της Επανάστασης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 5  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Αντίγραφο επιστολής του Ελευθερίου Βενιζέλο στον Στέλιο Κολοκυθά, τον Βασίλη Σκουλά και τον Νικόλαο Πιστολάκη σχετικά με την κοινή πολιτική τους και την επανάσταση.

ΤΙΤΛΟΣ Αντίγραφο επιστολής του Ελευθερίου Βενιζέλο στον Στέλιο Κολοκυθά, τον Βασίλη Σκουλά και τον Νικόλαο Πιστολάκη σχετικά με την κοινή πολιτική τους και την επανάσταση.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Μάιος 14  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Κλ. Μαρκαντωνάκη, Μ. Πετυχάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την επικείμενη κύρωση της εφαρμογής νομοσχεδίου για την οργάνωση της αντεπανάστασης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Κλ. Μαρκαντωνάκη, Μ. Πετυχάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την επικείμενη κύρωση της εφαρμογής νομοσχεδίου για την οργάνωση της αντεπανάστασης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Αύγουστος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλα σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου περί δημοφρουράς και με ζητήματα της επανάστασης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλα σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου περί δημοφρουράς και με ζητήματα της επανάστασης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 1  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλα σχετικά με τα αναγκαία ποσά για τη συνέχιση της Επανάστασης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλα σχετικά με τα αναγκαία ποσά για τη συνέχιση της Επανάστασης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 8  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ, Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την διάθεση γραμματοσήμων για συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Επανάστασης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ, Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την διάθεση γραμματοσήμων για συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Επανάστασης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 8  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την ίδρυση εργαστηρίου γόμωσης καλύκων.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την ίδρυση εργαστηρίου γόμωσης καλύκων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 12  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Προεδρείου της Επανασταστικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την δεύτερη έκδοση γραμματοσήμου για τη συγκέντρωση πόρων υπέρ της Επανάστασης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Προεδρείου της Επανασταστικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την δεύτερη έκδοση γραμματοσήμου για τη συγκέντρωση πόρων υπέρ της Επανάστασης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 13  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την αποστολή μηχανήματος για την επισκευή καλύκων φυσιγγίων.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την αποστολή μηχανήματος για την επισκευή καλύκων φυσιγγίων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 14  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την έκδοση γραμματοσήμου για τη συγκέντρωση πόρων υπέρ της Επανάστασης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την έκδοση γραμματοσήμου για τη συγκέντρωση πόρων υπέρ της Επανάστασης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 15  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με οικονομικά ζητήματα της επανάστασης και με τις ενέργειες πρόληψης του καταρτισμού δημοφρουρών.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με οικονομικά ζητήματα της επανάστασης και με τις ενέργειες πρόληψης του καταρτισμού δημοφρουρών.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 15  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την εξέλιξη οικονομικών θεμάτων της επανάστασης και την εγκατάλειψη της Μεσσαράς από τους επαναστάτες.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την εξέλιξη οικονομικών θεμάτων της επανάστασης και την εγκατάλειψη της Μεσσαράς από τους επαναστάτες.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 19  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλα με την οποία προτείνει τον Χαλκιόπουλο να χρησιμοποιηθεί στον εθνικό αγώνα των Κρητών.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τον Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλα με την οποία προτείνει τον Χαλκιόπουλο να χρησιμοποιηθεί στον εθνικό αγώνα των Κρητών.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 21  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με τα οικονομικά θέματα της επανάστασης και την επικρατούσα πολιτική κατάσταση.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με τα οικονομικά θέματα της επανάστασης και την επικρατούσα πολιτική κατάσταση.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 26  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την επίθεση των Ρώσων και των δημοφρουρών Ρεθύμνου εναντίον των επαναστατών στη Γεωργιούπολη.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την επίθεση των Ρώσων και των δημοφρουρών Ρεθύμνου εναντίον των επαναστατών στη Γεωργιούπολη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την μάχη στη Γεωργιούπολη και τις σκέψεις του για οικονομικά ζητήματα της επανάστασης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με την μάχη στη Γεωργιούπολη και τις σκέψεις του για οικονομικά ζητήματα της επανάστασης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Σεπτέμβριος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης της Επανάστασης.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Προεδρείου της Επαναστατικής Συνέλευσης προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης της Επανάστασης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Οκτώβριος 4  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με τις εξελίξεις της Επανάστασης του Θερίσου.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με τις εξελίξεις της Επανάστασης του Θερίσου.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Οκτώβριος 6  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με το ζήτημα του τερματισμού της επανάστασης του Θερίσου.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ε. Βενιζέλου προς τους Μ. Πετυχάκη, Κλ. Μαρκαντωνάκη και Β. Σκουλά σχετικά με το ζήτημα του τερματισμού της επανάστασης του Θερίσου.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1905 Οκτώβριος 10  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023