Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

Αποτελέσματα αναζήτησης:

  • Πεδίο: ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
  • Όρος: Πανάς Δημήτριος Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη
  • Κατηγορία: ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΥΛΙΚΟ
Βλέπετε 1 - 25 (25) από τα 32
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουρείο Εξωτερικών σχετικά με την κατηγορία για καταπίεση Οθωμανών στις νέες ελληνικές επαρχίες.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Φεβρουάριος 25  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουρείο Εξωτερικών σχετικά με την κατηγορία για καταπίεση Οθωμανών στις νέες ελληνικές επαρχίες.  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την θέση της Ρωσίας σε εκκλησιαστικά θέματα.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την θέση της Ρωσίας σε εκκλησιαστικά θέματα.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Φεβρουάριος 25  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την αποστολή επιτροπής κληρικών στη Ραιδεστό της Ανατολικής Θράκης.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την αποστολή επιτροπής κληρικών στη Ραιδεστό της Ανατολικής Θράκης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Μάρτιος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ. Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την εμπόδιση του Μητροπολιτη Αίνου να συναντήσει πρόσφυγες από το Μουρατλί.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ. Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την εμπόδιση του Μητροπολιτη Αίνου να συναντήσει πρόσφυγες από το Μουρατλί.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Απρίλιος 7  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με ανακοίνωση του Πατριαρχείου για τη μεταφορά των κατοίκων Γιαντζικλάρ στο Μουρατλί.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με ανακοίνωση του Πατριαρχείου για τη μεταφορά των κατοίκων Γιαντζικλάρ στο Μουρατλί.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Απρίλιος 7  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με βεβήλωση ορθόδοξης εκκλησίας στο χωριό Σουλταντσιφλίκ.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με βεβήλωση ορθόδοξης εκκλησίας στο χωριό Σουλταντσιφλίκ.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Απρίλιος 7  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τους διωγμούς Ελλήνων από χωριά της Ανατολικής Θράκης.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τους διωγμούς Ελλήνων από χωριά της Ανατολικής Θράκης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Απρίλιος 12  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Αναφορά του Δ. Πανά προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με επικείμενες αλλαγές στο Μητροπολιτικό θρόνο της Μυτιλήνης.

ΤΙΤΛΟΣ Αναφορά του Δ. Πανά προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με επικείμενες αλλαγές στο Μητροπολιτικό θρόνο της Μυτιλήνης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Απρίλιος 28  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη στάση του Τουρκικού Κομιτάτου έναντι των Μεγάλων Δυνάμεων.

ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη στάση του Τουρκικού Κομιτάτου έναντι των Μεγάλων Δυνάμεων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Φεβρουάριος 5  
Αναφορά του Δ.Πανά προς το Γενικό Ναυτικό Επιτελείο του Υπουργείου των Ναυτικών σχετικά με τα γυμνάσια του τουρκικού στόλου στο Μαρμαρά.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Σεπτέμβριος 2  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αναφορά  
ΤΙΤΛΟΣ Αναφορά του Δ.Πανά προς το Γενικό Ναυτικό Επιτελείο του Υπουργείου των Ναυτικών σχετικά με τα γυμνάσια του τουρκικού στόλου στο Μαρμαρά.  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά σχετικά με σχέδιο των Νεοτούρκων για δολοφονία του Βενιζέλου.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά σχετικά με σχέδιο των Νεοτούρκων για δολοφονία του Βενιζέλου.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Απρίλιος 15  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την αύξηση των προσφύγων στη Ραιδεστό.

ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την αύξηση των προσφύγων στη Ραιδεστό.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Μάρτιος 31  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με όσα του είπε ο Μεγάλος Βεζύρης για το ζήτημα των νησιών.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Μάρτιος 31  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με όσα του είπε ο Μεγάλος Βεζύρης για το ζήτημα των νησιών.  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με τη δήλωση περί κοινοτήτων.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με τη δήλωση περί κοινοτήτων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Μάιος 9  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Μεγάλο Βεζύρη.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον Μεγάλο Βεζύρη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Αύγουστος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με το οποίο ανακοινώνεται τηλεγράφημα του Υποπροξενείου Κυδωνιών.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με το οποίο ανακοινώνεται τηλεγράφημα του Υποπροξενείου Κυδωνιών.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Αύγουστος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την λαθραία εξαγωγή χρυσού από την Ελλάδα.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την λαθραία εξαγωγή χρυσού από την Ελλάδα.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Σεπτέμβριος 13  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την επιστροφή εκδιωχθέντων κατοίκων στις Κυδωνίες.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την επιστροφή εκδιωχθέντων κατοίκων στις Κυδωνίες.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Σεπτέμβριος 24  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την συνέχιση των αδικιών σε βάρος των ομογενών της Τουρκίας.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την συνέχιση των αδικιών σε βάρος των ομογενών της Τουρκίας.  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Ιούνιος 9  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με το οποίο ανακοινώνεται τηλεγράφημα Ναυτικού Ακολούθου στο Υπουργείο Ναυτικών.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με το οποίο ανακοινώνεται τηλεγράφημα Ναυτικού Ακολούθου στο Υπουργείο Ναυτικών.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Νοέμβριος 5  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την παροχή δανείου για την ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την παροχή δανείου για την ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914 ή 1915> Σεπτέμβριος 18  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την παραλάβή 110 τουρκικών λιρών.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με την παραλάβή 110 τουρκικών λιρών.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1915> Ιανουάριος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με το οποίο ανακοινώνεται η ανεύρεση του Μακάριου Σκοπελίτη.

ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με το οποίο ανακοινώνεται η ανεύρεση του Μακάριου Σκοπελίτη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1915> Ιανουάριος 29  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με κινήσεις στρατευμάτων.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με κινήσεις στρατευμάτων.  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Αύγουστος 20  
Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με πληροφορίες για αποτυχημένη απόπειρα εκδίωξης του χριστιανικού πληθυσμού από τα χωριά Ταόντο και Φανάρι.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1914> Οκτώβριος 17  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ.Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχετικά με πληροφορίες για αποτυχημένη απόπειρα εκδίωξης του χριστιανικού πληθυσμού από τα χωριά Ταόντο και Φανάρι.  

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023