Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

Αποτελέσματα αναζήτησης:

  • Πεδίο: ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
  • Όρος: Καλομενόπουλος
  • Κατηγορία: ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΥΛΙΚΟ
Βλέπετε 1 - 22 (22) από τα 22
Τηλεγράφημα Καλομενόπουλου προς το Υπουργείο Στρατιωτικών, Επιτελική Υπηρεσία σχετικά με την αποστολή όπλων στις Κυδωνίες.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα Καλομενόπουλου προς το Υπουργείο Στρατιωτικών, Επιτελική Υπηρεσία σχετικά με την αποστολή όπλων στις Κυδωνίες.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1913> Μάιος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Επιστολή του υποστράτηγου Καλομενόπουλου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απομάκρυνσή του από τη διοίκηση.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του υποστράτηγου Καλομενόπουλου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απομάκρυνσή του από τη διοίκηση.  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ν.Καλομενόπουλου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απομάκρυνσή του από τη στρατιωτική διοίκηση.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ν.Καλομενόπουλου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απομάκρυνσή του από τη στρατιωτική διοίκηση.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1929 Αύγουστος 9  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Στρατηγού Καλομενόπουλου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τα επεισόδια της 31ης Ιουλίου.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Στρατηγού Καλομενόπουλου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τα επεισόδια της 31ης Ιουλίου.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1920 Αύγουστος 9  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με τις εξετάσεις του Νικ. [Καραμπάτση].

ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με τις εξετάσεις του Νικ. [Καραμπάτση].  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Ιούνιος 28  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν τους αδελφούς Δημ. και Δρ. Δράκο, οι οποίοι έχουν βιομηχανία κατασκευής λαιμοδετών.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν τους αδελφούς Δημ. και Δρ. Δράκο, οι οποίοι έχουν βιομηχανία κατασκευής λαιμοδετών.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Ιούλιος 1  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με τις εξετάσεις εμποροπλοιάρχου (τρίτου) του Στέφανου Μυταράκη, γιο του φίλου Θεόδωρου Μυταράκη.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με τις εξετάσεις εμποροπλοιάρχου (τρίτου) του Στέφανου Μυταράκη, γιο του φίλου Θεόδωρου Μυταράκη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Δεκέμβριος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Συνομιλία του φρούραρχου, Νικ.Καλομενόπουλου, με τον Βασιλιά Αλέξανδρο κατά την παρουσίαση του φρουράρχου ενώπιον του Βασιλιά.

ΤΙΤΛΟΣ Συνομιλία του φρούραρχου, Νικ.Καλομενόπουλου, με τον Βασιλιά Αλέξανδρο κατά την παρουσίαση του φρουράρχου ενώπιον του Βασιλιά.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1918> Φεβρουάριος 12  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Συνομιλία  
Επιστολή του Παύλου Καλομενόπουλου προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στην οποία τον προτρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για έξοδο από την πολιτική κρίση κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσαλδάρη.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Παύλου Καλομενόπουλου προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στην οποία τον προτρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για έξοδο από την πολιτική κρίση κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσαλδάρη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1934 Σεπτέμβριος 27  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Κ.Καλομενόπουλου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τις επικείμενες εκλογές.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Κ.Καλομενόπουλου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τις επικείμενες εκλογές.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Σεπτέμβριος 29/Οκτώβριος 12  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με την πολιτική κατάσταση, τον Παπαναστασίου, το ενδεχόμενο εκλογών, τον Πάγκαλο, τον Κονδύλη, τον Τσαλδάρη, κ.α.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με την πολιτική κατάσταση, τον Παπαναστασίου, το ενδεχόμενο εκλογών, τον Πάγκαλο, τον Κονδύλη, τον Τσαλδάρη, κ.α.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Μάιος 27  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με την αποστολή της αίτησης του Ελευθερίου [Μαλέκου].

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με την αποστολή της αίτησης του Ελευθερίου [Μαλέκου].  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ Μάιος 19  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με διάφορα ζητήματα (τους Συριανούς φίλους του κόμματος, μία επιστολή, κ.α.).

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με διάφορα ζητήματα (τους Συριανούς φίλους του κόμματος, μία επιστολή, κ.α.).  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Οκτώβριος 19  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με την άδεια του γιου του Νικ. Χατζηλία που υπηρετεί ναύτης στον σταθμό του Βοτανικού.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με την άδεια του γιου του Νικ. Χατζηλία που υπηρετεί ναύτης στον σταθμό του Βοτανικού.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Νοέμβριος 10  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με διάφορα θέματα (υποκατάστημα Τράπεζας της Ελλάδος στη Σύρο, για τον Δημ. Βλαχογιάννη, την αίτηση σύνταξης του [Πετρ. Κ. Δρόσου] .

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με διάφορα θέματα (υποκατάστημα Τράπεζας της Ελλάδος στη Σύρο, για τον Δημ. Βλαχογιάννη, την αίτηση σύνταξης του [Πετρ. Κ. Δρόσου] .  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Νοέμβριος 27  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με τις αλλαγές της κυβέρνησης Τσαλδάρη των προϊσταμένων των δημοσίων υπηρεσιών (Νομαρχία, Χωροφυλακή, Τελωνείο, Στρατολογικό Γραφείο,Λιμεναρχείο).

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με τις αλλαγές της κυβέρνησης Τσαλδάρη των προϊσταμένων των δημοσίων υπηρεσιών (Νομαρχία, Χωροφυλακή, Τελωνείο, Στρατολογικό Γραφείο,Λιμεναρχείο).  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Δεκέμβριος 9  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με δημοσιεύσεις στην εφημ. "Πατρίς" και "Έθνος" για να καυτηριαστούν οι βαναυσιουργίες των Λαικών.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με δημοσιεύσεις στην εφημ. "Πατρίς" και "Έθνος" για να καυτηριαστούν οι βαναυσιουργίες των Λαικών.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1931  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με δικαστικές υποθέσεις του ίδιου και των Εμμ. και Αριστοτέλη Λαδόπουλου.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του δικηγόρου Κ. Καλομενόπουλου προς τον Νίκο [Αποστολόπουλο] σχετικά με δικαστικές υποθέσεις του ίδιου και των Εμμ. και Αριστοτέλη Λαδόπουλου.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Οκτώβριος 25  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Υπόμνημα του βουλευτή Λασιθίου Π. Καλομενόπουλου προς τον Π. Τσαλδάρη, τον υπουργό Γεωργίας Ι. Θεοτόκη, κ.α. σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πλημμυροπαθή επαρχία της Σητείας.

ΤΙΤΛΟΣ Υπόμνημα του βουλευτή Λασιθίου Π. Καλομενόπουλου προς τον Π. Τσαλδάρη, τον υπουργό Γεωργίας Ι. Θεοτόκη, κ.α. σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πλημμυροπαθή επαρχία της Σητείας.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Νοέμβριο 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Υπόμνημα  
Τηλεγράφημα του Καλομενόπουλου προς την Επιτελική Υπηρεσία του Υπουργείου Στρατιωτικών, στο οποίο εκφράζεται φόβος ενέργειας σφαγών από τον τουρκικό στρατό όταν ανακοινωθεί διάταγμα προσάρτησης νήσων.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Καλομενόπουλου προς την Επιτελική Υπηρεσία του Υπουργείου Στρατιωτικών, στο οποίο εκφράζεται φόβος ενέργειας σφαγών από τον τουρκικό στρατό όταν ανακοινωθεί διάταγμα προσάρτησης νήσων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Σεπτέμβριος 14  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα των Καλομενόπουλου, Παπαδάμ, Μαραγκού και Βενιέρη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την επιτυχία του εκλογικού συνδυασμού των Φιλελευθέρων στις Κυκλάδες και την επιθυμία του λαού για την επιστροφή του Ε.Βενιζέλου στην Ελλάδα.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα των Καλομενόπουλου, Παπαδάμ, Μαραγκού και Βενιέρη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την επιτυχία του εκλογικού συνδυασμού των Φιλελευθέρων στις Κυκλάδες και την επιθυμία του λαού για την επιστροφή του Ε.Βενιζέλου στην Ελλάδα.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1923 Δεκέμβριος 17  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Πιστοποιητικό του Διοικητή του Κέντρου Συγκεντρώσεως αιχμαλωτισθέντων Π. Καλομενόπουλου, με το οποίο πιστοποιείται η εξαίρετη διαγωγή και το υγιές φρόνημα του υπίατρου Ε. Αθανασάκου.

ΤΙΤΛΟΣ Πιστοποιητικό του Διοικητή του Κέντρου Συγκεντρώσεως αιχμαλωτισθέντων Π. Καλομενόπουλου, με το οποίο πιστοποιείται η εξαίρετη διαγωγή και το υγιές φρόνημα του υπίατρου Ε. Αθανασάκου.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1919 Ιούλιος 3  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Πιστοποιητικό  

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023