Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

Αποτελέσματα αναζήτησης:

  • Πεδίο: ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
  • Όρος: Μετακινήσεις στρατευμάτων
  • Κατηγορία: ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΥΛΙΚΟ
Βλέπετε 1 - 25 (25) από τα 446
Σημείωμα σχετικά με την αποστολή στρατιωτικής Δύναμης στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΤΛΟΣ Σημείωμα σχετικά με την αποστολή στρατιωτικής Δύναμης στη Θεσσαλονίκη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1915 Οκτώβριος >  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Σημείωμα  
Τηλεγράφημα του Μοσχόπουλου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων του στρατηγού Άμιλτον.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Σεπτέμβριος 22  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Μοσχόπουλου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων του στρατηγού Άμιλτον.  
Τηλεγράφημα του Διαμαντίδη προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικού δικτύου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Διαμαντίδη προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικού δικτύου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Σεπτέμβριος 22  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Επιστολή του Εd.Grey προς τον Fr.Elliot σχετικά με την απόβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Εd.Grey προς τον Fr.Elliot σχετικά με την απόβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Οκτώβριος 3  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Τ.Delcassé προς τον J.Guillemin σχετικά με την άφιξη των συμμαχικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Τ.Delcassé προς τον J.Guillemin σχετικά με την άφιξη των συμμαχικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Οκτώβριος 1  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Ed.Grey προς τον Fr.Elliot σχετικά με τη διατάραξη των σχέσεων του Στρατηγού Χάμιλτον με τις ελληνικές αρχές.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ed.Grey προς τον Fr.Elliot σχετικά με τη διατάραξη των σχέσεων του Στρατηγού Χάμιλτον με τις ελληνικές αρχές.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Οκτώβριος 1  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Ed.Grey προς τον Fr.Elliot σχετικά με την άφιξη του Στρατηγού Χάμιλτον στη Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Οκτώβριος 1  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ed.Grey προς τον Fr.Elliot σχετικά με την άφιξη του Στρατηγού Χάμιλτον στη Θεσσαλονίκη.  
Τηλεγράφημα του Π. Ψύχα προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το ενδεχόμενο συμμαχικής απόβασης στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Π. Ψύχα προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το ενδεχόμενο συμμαχικής απόβασης στη Θεσσαλονίκη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Σεπτέμβριος 17  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Αλ. Ναούμ προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απόβαση του γαλλο-αγγλικού στρατού στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Αλ. Ναούμ προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απόβαση του γαλλο-αγγλικού στρατού στη Θεσσαλονίκη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Σεπτέμβριος 21  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα σχετικά με τις εξηγήσεις για την άδεια απόβασης των συμμαχικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα σχετικά με τις εξηγήσεις για την άδεια απόβασης των συμμαχικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Σεπτέμβριος 20  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με αίτημα της Αντάντ για αποβίβαση στρατευμάτων σε ελληνικό έδαφος.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με αίτημα της Αντάντ για αποβίβαση στρατευμάτων σε ελληνικό έδαφος.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Σεπτέμβριος 20  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του T.Delcassé προς τον J.Guillemin σχετικά με αποβίβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του T.Delcassé προς τον J.Guillemin σχετικά με αποβίβαση των συμμαχικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Οκτώβριος 1  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Δ. Κακλαμάνου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την αποστολή αγγλικού στρατού στη Θεσσαλονίκη.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Σεπτέμβριος 12  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Δ. Κακλαμάνου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την αποστολή αγγλικού στρατού στη Θεσσαλονίκη.  
Τηλεγράφημα του Ι. Γεννάδιου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις δηλώσεις του Grey.

ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ι. Γεννάδιου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις δηλώσεις του Grey.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Σεπτέμβριος 11  
Τηλεγράφημα του Α. Ρωμάνου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την αποστολή γαλλικών και αγγλικών στρατευμάτων.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Α. Ρωμάνου προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την αποστολή γαλλικών και αγγλικών στρατευμάτων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1915 Σεπτέμβριος 11  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Α.Άννινου σχετικά με μετακινήσεις του κεμαλικού στρατού.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Α.Άννινου σχετικά με μετακινήσεις του κεμαλικού στρατού.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Δεκέμβριος 17/30  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Αναχώρηση του Ε.Βενιζέλου προς το Υπουργείο Εξωτερικών για το δυσανάλογο αριθμό αξιωματικών στη ζώνη εσωτερικού.

ΤΙΤΛΟΣ Αναχώρηση του Ε.Βενιζέλου προς το Υπουργείο Εξωτερικών για το δυσανάλογο αριθμό αξιωματικών στη ζώνη εσωτερικού.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1919 Μάιος 19/Ιούνιος 1  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Ν.Μαυρουδή προς τον Ν.Πολίτη σχετικά με την άρση λογοκρισίας στο γιουγκοσλαβικό τύπο.

ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ν.Μαυρουδή προς τον Ν.Πολίτη σχετικά με την άρση λογοκρισίας στο γιουγκοσλαβικό τύπο.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1919 Νοέμβριος 3  
Τηλεγράφημα του Α.Διομήδη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τηλεγραφήματα του Κατεχάκη και του Ταχήρ Βέη.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Α.Διομήδη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με τηλεγραφήματα του Κατεχάκη και του Ταχήρ Βέη.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1919 Νοέμβριος 5  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Ε.Κανελλόπουλου προς τον Ν.Πολίτη σχετικά με την άφιξη ινδικών ταγμάτων.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ε.Κανελλόπουλου προς τον Ν.Πολίτη σχετικά με την άφιξη ινδικών ταγμάτων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1919 Αύγουστος 23  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Ν.Μαυρουδή προς τον Ελ.Βενιζέλο σχετικά με την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ν.Μαυρουδή προς τον Ελ.Βενιζέλο σχετικά με την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1919 Νοέμβριος 22  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Ν.Πολίτη σχετικά με την αναχώρηση Βουλγαρικού στρατού προς το Νευροκόπι.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ν.Πολίτη σχετικά με την αναχώρηση Βουλγαρικού στρατού προς το Νευροκόπι.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Οκτώβριος 23/Νοέμβριος 5  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Τηλεγράφημα του Ε.Κανελλόπουλου σχετικά με την αναχώρηση ανδρών από τη Φιλιππούπολη προς Τσεπαλάρ-Πασμακλή.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Οκτώβριος 24/Νοέμβριος 6  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ε.Κανελλόπουλου σχετικά με την αναχώρηση ανδρών από τη Φιλιππούπολη προς Τσεπαλάρ-Πασμακλή.  
Τηλεγράφημα του Ε.Κανελλόπουλου προς Ε.Βενιζέλο σχετικά με τις μετακινήσεις του στρατού στη Θράκη.

ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Οκτώβριος 11  
ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ε.Κανελλόπουλου προς Ε.Βενιζέλο σχετικά με τις μετακινήσεις του στρατού στη Θράκη.  
Τηλεγράφημα του Ε.Κανελλόπουλου σχετικά με την πυροβολαρχία της Φιλιππούπολης.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Ε.Κανελλόπουλου σχετικά με την πυροβολαρχία της Φιλιππούπολης.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Νοέμβριος 7  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023