Ψηφιακό αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου


Αναζητήστε ταυτόχρονα 2 ή και περισσότερους όρους με κόμμα Π.Χ: Βενιζέλος, Χαλέπα, κορνίζα.

Αποτελέσματα αναζήτησης:

  • Πεδίο: ΤΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
  • Όρος: Κηφισιά
  • Κατηγορία: ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΥΛΙΚΟ
Βλέπετε 1 - 25 (25) από τα 112
Επιστολή της Π.Δέλτα προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την εντολή του προς το στρατηγό Μοσχόπουλο το Σεπτέμβριο του 1915 να εμποδίσει την αποβίβαση των Αγγλογάλλων.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή της Π.Δέλτα προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την εντολή του προς το στρατηγό Μοσχόπουλο το Σεπτέμβριο του 1915 να εμποδίσει την αποβίβαση των Αγγλογάλλων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1931 Μάρτιος 9  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Στ.Δέλτα προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία εκφράζει την γνώμη του για το νομοσχέδιο "περί Διοικήσεως των υπέρ του Δημοσίου ή κοινωφελών σκοπών, κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών".

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Στ.Δέλτα προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία εκφράζει την γνώμη του για το νομοσχέδιο "περί Διοικήσεως των υπέρ του Δημοσίου ή κοινωφελών σκοπών, κληρονομιών, κληροδοσιών και δωρεών".  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1931 Μάρτιος 28  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Διαβιβαστικό έκθεσης του Μ.Γ. Γεωργαντά σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση προς τον Ε. Βενιζέλο.

ΤΙΤΛΟΣ Διαβιβαστικό έκθεσης του Μ.Γ. Γεωργαντά σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση προς τον Ε. Βενιζέλο.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1931 Ιανουάριος 23  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Διαβιβαστικό  
Επιστολή του Στ.Δέλτα προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα του νομοσχεδίου κληροδοτημάτων.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Στ.Δέλτα προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα του νομοσχεδίου κληροδοτημάτων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1931 Μάιος 6  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Αίτηση των κατοίκων Αμαρουσίου και Κηφισιάς προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με το θέμα της ηλεκτροκίνησης του Σιδηροδρόμου Κηφισιάς.

ΤΙΤΛΟΣ Αίτηση των κατοίκων Αμαρουσίου και Κηφισιάς προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με το θέμα της ηλεκτροκίνησης του Σιδηροδρόμου Κηφισιάς.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1911 Ιούνιος 5  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Αίτηση  
Επιστολή του Α.Ζάννα προς τον Ε.Βενιζέλο στην οποία εκθέτει τις απόψεις του για την πολιτική κατάσταση.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Α.Ζάννα προς τον Ε.Βενιζέλο στην οποία εκθέτει τις απόψεις του για την πολιτική κατάσταση.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1933 Ιούλιος 28  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Γ.Βεντήρη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την πρόταση που του έγινε από τον Γ.Παπανδρέου να κατέλθει στην ενεργό πολιτική ως Αριστίνδην Γερουσιαστής.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Γ.Βεντήρη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την πρόταση που του έγινε από τον Γ.Παπανδρέου να κατέλθει στην ενεργό πολιτική ως Αριστίνδην Γερουσιαστής.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Οκτώβριος 28  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Α.Ζάννα προς τον Ε.Βενιζέλο στην οποία αναφέρει τις απόψεις του σχετικά με την εκπροσώπηση του κόμματος των Φιλελευθέρων και σχετικά με τη στάση του κόμματος απέναντι στον εκλογικό νόμο.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Α.Ζάννα προς τον Ε.Βενιζέλο στην οποία αναφέρει τις απόψεις του σχετικά με την εκπροσώπηση του κόμματος των Φιλελευθέρων και σχετικά με τη στάση του κόμματος απέναντι στον εκλογικό νόμο.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1933 Αύγουστος 17  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Γ.Ν.Χατζιδάκη προς Ε.Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα της συντάξεώς του.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Γ.Ν.Χατζιδάκη προς Ε.Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα της συντάξεώς του.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1932 Αύγουστος 16  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Τηλεγράφημα του Αλ.Ζάννα προς τον Ε.Βενιζέλο.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Αλ.Ζάννα προς τον Ε.Βενιζέλο.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1933 Σεπτέμβριος 13  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  
Επιστολή του Δ.Ν.Φιλάρετου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα των νέων γαιών.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Δ.Ν.Φιλάρετου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα των νέων γαιών.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1932>  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ι.Γ.Σιδερίδη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα του ενοικιοστασίου.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ι.Γ.Σιδερίδη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα του ενοικιοστασίου.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1930 Μάιος 24  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ν. Αθ. Κούρτελη προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με τον καπνοπαραγωγικό πλούτο της Μακεδονίας.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ν. Αθ. Κούρτελη προς τον Ε. Βενιζέλο σχετικά με τον καπνοπαραγωγικό πλούτο της Μακεδονίας.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1913 Ιούλιος 10  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Μιχ. Ι. Παπαδάκη προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία δηλώνει ότι προσφέρει 10.000 δραχμές υπέρ των οικογενειών των πεσόντων Κρητών στο Σκρά και υπέρ των αναπήρων και τραυματιών.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Μιχ. Ι. Παπαδάκη προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία δηλώνει ότι προσφέρει 10.000 δραχμές υπέρ των οικογενειών των πεσόντων Κρητών στο Σκρά και υπέρ των αναπήρων και τραυματιών.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1918 Ιούνιος 30  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Έκθεση του Π.Κότζικα σχετικά με το μονοπώλιο της ζάχαρης.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1913 Αύγουστος 31/Σεπτέμβριος 13  
ΤΙΤΛΟΣ Έκθεση του Π.Κότζικα σχετικά με το μονοπώλιο της ζάχαρης.  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Έκθεση  
Επιστολή του Αλ.Φωκάτη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την εναντίον του απόπειρα δολοφονίας.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Αλ.Φωκάτη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την εναντίον του απόπειρα δολοφονίας.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ <1933 Ιούνιος>  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του A.Crosfield προς τον Ρούσσο σχετικά με την έκθεση για τις εργασίες Λαυρίου.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του A.Crosfield προς τον Ρούσσο σχετικά με την έκθεση για τις εργασίες Λαυρίου.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1933 Μάιος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Α.Διομήδη προς την Έλενα Βενιζέλου σχετικά με την παράδοση χρημάτων που απέστειλε εκείνη για φιλελεύθερους που τα χρειάζονταν, σχετικά με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην Ελλάδα καθώς και για την ανάγκη επαναδραστηριοποίησης του Ε.Βενιζέλου.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Α.Διομήδη προς την Έλενα Βενιζέλου σχετικά με την παράδοση χρημάτων που απέστειλε εκείνη για φιλελεύθερους που τα χρειάζονταν, σχετικά με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην Ελλάδα καθώς και για την ανάγκη επαναδραστηριοποίησης του Ε.Βενιζέλου.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Σεπτέμβριος 8/21  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Ν.Πλαστήρα προς τον Αντ.Μπενάκη με την οποία εκφράζει την χαρά του για την επικείμενη εγκατάσταση της οικογένειας Μπενάκη στην Ελλάδα.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Ν.Πλαστήρα προς τον Αντ.Μπενάκη με την οποία εκφράζει την χαρά του για την επικείμενη εγκατάσταση της οικογένειας Μπενάκη στην Ελλάδα.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1927 Μάρτιος 29  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Αλ.Διομήδη προς τον Έλενα Βενιζέλου σχετικά με την εκτέλεση των εντολών και τη διάθεση των χρημάτων που του είχε αποστείλει καθώς και με την ελπίδα του ότι από τα ερείπια θα αναπηδήσει η σωτηρία.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Αλ.Διομήδη προς τον Έλενα Βενιζέλου σχετικά με την εκτέλεση των εντολών και τη διάθεση των χρημάτων που του είχε αποστείλει καθώς και με την ελπίδα του ότι από τα ερείπια θα αναπηδήσει η σωτηρία.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1922 Σεπτέμβριος 8/21  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή της Λ.Ο.Ριανκούρ με την οποία αποστέλλει αντίγραφο εγκυκλίου προς φίλους και συγγενείς οπαδούς στη Γαλλία της βασιλείας των Βουρβόνων.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή της Λ.Ο.Ριανκούρ με την οποία αποστέλλει αντίγραφο εγκυκλίου προς φίλους και συγγενείς οπαδούς στη Γαλλία της βασιλείας των Βουρβόνων.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1928 Ιούλιος 23  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή της Λ.Ο.Ριανκούρ σχετκά με την τέλεση του προσεχούς εκκλησιαστικού συνεδρίου στην Αθήνα.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή της Λ.Ο.Ριανκούρ σχετκά με την τέλεση του προσεχούς εκκλησιαστικού συνεδρίου στην Αθήνα.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1928 Σεπτέμβριος 21  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή της Λ.Ο.Ριανκούρ προς τους Γραμματείς του Ε.Βενιζέλου σχετικά με την αποστολή δύο επιστολών της προς τον Βενιζέλο.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή της Λ.Ο.Ριανκούρ προς τους Γραμματείς του Ε.Βενιζέλου σχετικά με την αποστολή δύο επιστολών της προς τον Βενιζέλο.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1928 Οκτώβριος 27  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Επιστολή του Εσσάτ Πασά πρςο τον Ε.Βενιζέλο με την οποία του ζητεί να απελευθερωθούν οι Τούρκοι πολιτικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί και ιατροί που ήταν αιχμάλωτοι του Ελληνικού στρατού.

ΤΙΤΛΟΣ Επιστολή του Εσσάτ Πασά πρςο τον Ε.Βενιζέλο με την οποία του ζητεί να απελευθερωθούν οι Τούρκοι πολιτικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί και ιατροί που ήταν αιχμάλωτοι του Ελληνικού στρατού.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1913 Μάιος 1  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Επιστολή  
Τηλεγράφημα του Στ.Στεφάνου προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία τον συγχαίρει για την αρθρογραφία του Βενιζέλου για το βαλκανικό σύμφωνο.

ΤΙΤΛΟΣ Τηλεγράφημα του Στ.Στεφάνου προς τον Ε.Βενιζέλο με την οποία τον συγχαίρει για την αρθρογραφία του Βενιζέλου για το βαλκανικό σύμφωνο.  
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 1914 Απρίλιος 14  
ΕΙΔΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Τηλεγράφημα  

Thumbnail Gallery

Στο πλαίσιο του πρόσφατου έργου «Ψηφιακά Μνημεία και Τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) υλοποιήθηκε η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση μουσειακού και αρχειακού υλικού. Συγκεκριμένα: α) Συλλογή εγγράφων/Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου, φακ. 21, 22, 23 και 24, Συλλογή Κόμματος Φιλελευθέρων, φακ. 3, Αρχείο Δημητρίου Κακλαμάνου, φακ. 01 - 07, Αρχείο Κυριάκου Μητσοτάκη, φακ. 01Α, 02Α, 01Β, 02Β, 02Γ, 03 και 04, Αρχείο Καλλιγιάνη, φακ. 05 (χαρτογραφικό υλικό) και φακ. 01 (φωτογραφικό υλικό), β) 253 μουσειακά αντικείμενα (έργα τέχνης, έπιπλα, αντικείμενα, φωτιστικά, χαλιά, υφάσματα-ένδυση, τροχοφόρα).

epanek

 

Copyright © infolib.gr 2023