Ψηφιακό Αρχείο ΕΙΕ & Μ Ελευθέριος Βενιζέλος


Go to content

Αρχειακό Ξεφύλλισμα

Αποτελέσματα αναζήτησης.


infolib image control
Υπόμνημα των κατοίκων του Πειραιά προς τη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την ανάγκη καθιέρωσης του συστήματος σύντομης θητείας στο στρατό (3-6 μήνες).
Υπόμνημα
1911 Νοέμβριος 1
infolib image control
Υπόμνημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών προς τη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για τα χρονικά όρια της εργασίας στα εμπορικά καταστήματα και πρατήρια.
Υπόμνημα
1914 Μάρτιος 29
infolib image control
Υπόμνημα των κατοίκων της Ζακύνθου προς τη Βουλή των Ελλήνων με την οποία ζητάνε να αποδοθεί τιμητική σύνταξη στη χήρα του ευπατρίδη πολιτικού Κωνσταντίνου Αργασάρη Λομβάρδου ενώ τονίζεται ότι το ζήτημα έχει την υποστήριξη σύσσωμου του αθηναϊκού τύπου.
Υπόμνημα
1928
infolib image control
Επιστολή του ιδιαίτερου γραμματέα του πρωθυπουργού προς τον αρμόδιο υπουργό για το ζήτημα κατεδάφισης οικίσκου στο Νέο Φάληρο καθώς υπάρχει κίνδυνος να μείνουν άστεγες άνω των 30 άπορες οικογένειες.
Επιστολή
1928 Νοέμβριος 14
infolib image control
Υπόμνημα του Γ. Κουρτσινιώτη προς τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την ανάγκη μείωσης της τιμής του άρτου και των ζυμαρικών κατά 2 δραχμές χωρίς οικονομική επιβάρυνση του κράτους ή απώλεια κερδών ή πτώση της ποιότητάς του.
Υπόμνημα
<1928>
infolib image control
Διαμαρτυρία της Δωδεκανησιακής Νεολαίας Αθηνών προς τη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με τη μη πρόσκλησή τους στον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Διαμαρτυρία
1929 Μάρτιος 28
infolib image control
Αίτηση των Συνδέσμων Αρχιτεκτόνων Εμπειροτεχνών προς τον Πρόεδρο της Βουλής Θεμιστ.Σοφούλη, τον Μιχάλη Αργυρόπουλο, κ.α. με την οποία ζητείται να μην καθιερωθούν εξετάσεις για την εξασφάλιση άδειας του επαγγέλματός τους.
Αίτηση
1932 Μάρτιος 19
infolib image control
Υπόμνημα του Καπνεμπορικού Συνδέσμου Βόλου προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής εξουσιοδοτήσεως με το οποίο ζητείται η τροποποίηση του νόμου 5422 ούτως ώστε να εξομοιωθούν οι εξαγωγείς καπνού προς το Γαλλικό Μονοπώλιο με αυτούς που εξάγουν en consignation τα εμπορεύματά τους.
Υπόμνημα
1932 Ιούνιος 28
infolib image control
Επιστολή του Συνδέσμου Αναπήρων Αξιωματικών Ν. 2588 προς τον Πρόεδρο της Γερουσίας και Πρόεδρο της Λέσχης Φιλελευθέρων Στ. Γονατα με την οποία του ζητούν να επέμβει υπέρ των αιτημάτων τους αποστέλλοντας θετική εισήγηση στην Επιτροπή Καταστατικού Χάρτου Δημοσίων Υπαλλήλων.
Επιστολή
1934 Φεβρουάριος 2
infolib image control
Διαβιβαστικό του Στ. Γονατά υπομνήματος του Συνδέσμου Αναπήρων Αξιωματικών Ν. 2588 προς την Επιτροπή Καταστατικού Χάρτου Δημοσίων Υπαλλήλων.
Διαβιβαστικό
1934 Φεβρουάριος 8
infolib image control
Υπόμνημα του Συνδέσμου Αναπήρων Αξιωματικών Ν.2588 προς την Επιτροπή καταρτίσεως του Καταστατικού Χάρτου Δημοσίων Υπαλλήλων με το οποίο ζητούν για όσα μέλη του είναι δημόσιοι υπάλληλοι να προσμετρώνται εις διπλούν το κάθε έτος υπηρεσίας μετά την παρέλευση πενταετίας.
Υπόμνημα
1934 Ιανουάριος 31
infolib image control
Υπόμνημα του Συνδέσμου των εκ Τουρκίας Ελλλήνων υπηκόων προς τον Πρόεδρο της Γερουσίας Στ. Γοανατά με το οποίο ητούν την τροποποίηση άρθρων νομοσχεδίου που αφορά τις αποζημιώσεις σε πρόσφυγες.
Υπόμνημα
1934 Αύγουστος 31
infolib image control
Υπόμνημα του Συλλόγου υδροδοτών και υδροπωλητών Π. Φαλήρου και Καλλιθέας προς τους βουλευτές και τους γερουσιαστές με το οποίο ζητούν να τους επιμεριστεί χρηματική αποζημίωση αφού ανέλαβε την υδροδότηση της πρωτεύουσας η ΟΥΛΕΝ και η Ελληνική Εταιρία Υδάτων (1931) και να μην την καρπωθούν αποκλειστικά λίγοι μεγαλοϋδροδότες του Πειραιά.
Υπόμνημα
<1934>
infolib image control
Επιστολή των μελών της Λέσχης Φιλελευθέρων Θεσσαλονίκης Λ. Ιασωνίδη και Μ. Μακρόπουλο προς τον Πρόεδρο της Γερουσίας Στ. Γονατά σχετικά με την καταγγελία του βουλευτή Εδέσσης Γρ. Τηλικίδη ότι οι γερουσιαστές Δράμας Κωνσταντινίδης και Λευκόπουλος δωροδοκήθηκαν με 200.000 δρχ. ώστε να ψηφίσουν τον Αλ. Ζαΐμη Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επιστολή
1934 Δεκέμβριος 15

Bρέθηκαν 14 τεκμήρια που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης.


                                                                            infolib-libsolution